Ekspresno pronađena supruga vehabije iz Mladenovca! Oduzeti joj svi elektronski uređaji

30.06.2024

18:30

0

Cmolić je izneo podatke do kojih je MUP Srbije došao u saradnji sa crnogorskom policijom

Ekspresno pronađena supruga vehabije iz Mladenovca! Oduzeti joj svi elektronski uređaji
Terorista Miloš Žujović - Copyright Printscreen

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić gostovao je danas na Informer TV i tom prilikom govorio o jučerašnjem napadu na žandarma, kao i o aktivnostima policije u rasvetljavanju pozadine ovog terorističkog akta.

Cmolić je izneo podatke do kojih je MUP Srbije došao u saradnji sa crnogorskom policijom koja je uhapsila suprugu teroriste Miloša Žujovića koji je juče neutralizovan tokom napada na žandarma ispred Izraelske ambasade.

Tanjug/Vladimir Šporčić
Ninoslav Cmolić

- MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane - rekao je Cmolić za Informer TV.

Samostrelom napao žandarma

MUP
 

Kako je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao, rekonstrukcijom kretanja Žujovića utvrđeno je šta je radio pre napada, odnosno šta je radio od kada je došao iz Mladenovca autobusom. Utvrđeno je da se Žujović kretao po Beogradu, da je išao do sinagoge ali da je, pošto je tamo bila policija, nastavio dalje do ambasade. Žujović je, kako je saopšteno, samostrel koji je koristio za teroristički napad kupio u prodavnici u Zemunu za 6.700 dinara.

Osim Žujovića, policija je uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje da je izvršio krivično delo - terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem. 

Policija je uhapsila i Kemala Begovića kod kojeg je navodno pronađen prsluk sa zastavom islamske države, dok je državljanin Bosne i Hercegovine, Haris Šundo zadržan, s obzirom na to da nema odobren boravak.

Kako je ministar Dačić najavio, njemu će biti izrečena mera udaljavanja iz Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike