Progovorio vehabijin otac: Više brine za ranjenog policajca, sina nema nameru da sahrani

30.06.2024

12:46

0

Zoran Žujović, otac vehabije izuzetno je potresen

Progovorio vehabijin otac: Više brine za ranjenog policajca, sina nema nameru da sahrani
Terorista Miloš Žujović - Copyright Printscreen

Zoran Žujović, otac vehabije Miloša Žujovića koji je ranio žandarma Miloša Jevremovića ispred ambasade Izraela u Beogradu, progovorio je jučerašnjim dešavanjima. 

Milošev otac je izuzetno potresen zbog svega što se dogodilo. On više brine za ranjenog žandarma nego za ubijenog sina. Rekao je da nema nameru ni da ga sahrani.

Prema rečima njegovog oca, Miloš je pre četiri ili pet godina promenio veru, a vrbovali su ga ljudi iz Crne Gore.

- To je sekta (vehabije). Upoznali su se preko nekog iz Crne Gore. Oženili su ga. Taj Selin K. je bio sa drugaricom moje snaje u vezi šest-sedam godina i njoj je natakario hidžab na glavu. I ovoj njegovoj, od Miloša. Našli da ga ožene, tako da nema kud. Inače je bio divno dete. Posle je prešao u Novi Pazar, tamo ima dva drugara. Taj ga je u džamiji upoznao sa Igorom Despotovićem - kroz plač govori Zoran.

Tanjug/OMK MUP Republike Srbije
 

On je rekao da je Miloš kao dete išao u pravoslavnu crkvu.

- Čitao je molitve, dok ga nisu zašašavili. Turci su ga vrbovali. Toliko sam se plašio da ga ne pošalju negde, jer više nije razmišljao svojom glavom. Svima oni oduzimaju pamet. Pokušali smo da ga odvratimo, ali je govorio da smo mi nevernici. Govorio sam mu da je on nevernik, da je on napustio veru - kaže otac ubijenog ekstremiste iz okoline Mladenovca.

Potom je otkrio kako se sin venčao sa Albankom iz Plava i kako je izgledao susret sa snajom kojoj su se videle samo oči.

- Oni su bili u Plavu, u nekoj džamiji, gde su se venčali. Ona je uzela ime Iman, a on je Salhudin, ja sam mislio Sabahudin. Nemam pojma, ništa ne znam... Sada će unuče 4. jula da napuni godinu dana. Miloš je u Novom Pazaru platio porođaj 50.000 dinara. Kada su došli ovde prvi put, ona se već porodila. Kada sam je video, ja sam se zaljuljao! Rekao sam da se ne dolazi sa onim na glavi. Nisam ni video dete da on drži dete. Onda je ona došla i poljubila mene. Trebala je biti ovde mesec i po dana, ali je trudna, treći ili četvrti mesec, pa je otišla kod doktora u Crnu Goru - priča Zoran.

U nedoumici je gde će mu sin biti sahranjen.

- Njegove vehabije sad nek ga sahrane, ovi što su ga poslali! Šta će, neće na pravoslavno groblje? Jesi napustio? Šta će ovde? Ne znam, nisam normalan. Ne znam šta ću - dodaje na kraju otac ekstremiste.

Samostrelom napao žandarma

24sedam
 

Kako je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao, rekonstrukcijom kretanja Žujovića utvrđeno je šta je radio pre napada, odnosno šta je radio od kada je došao iz Mladenovca autobusom. Utvrđeno je da se Žujović kretao po Beogradu, da je išao do sinagoge ali da je, pošto je tamo bila policija, nastavio dalje do ambasade. Žujović je, kako je saopšteno, samostrel koji je koristio za teroristički napad kupio u prodavnici u Zemunu za 6.700 dinara.

Osim Žujovića, policija je uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje da je izvršio krivično delo - terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem. 

Policija je uhapsila i Kemala Begovića kod kojeg je navodno pronađen prsluk sa zastavom islamske države, dok je državljanin Bosne i Hercegovine, Haris Šundo zadržan, s obzirom na to da nema odobren boravak.

Kako je ministar Dačić najavio, njemu će biti izrečena mera udaljavanja iz Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike