Žena teroriste Žujovića napustila Srbiju! Ispituje se da li ima veze sa napadom

30.06.2024

07:38

0

MUP Srbije objavio je juče fotografiju teroriste Miloša Žujovića i Bese koja je napravljena 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka

Žena teroriste Žujovića napustila Srbiju! Ispituje se da li ima veze sa napadom
Copyright Printscreen/RTS

Besa (26) rođena u Beranama, supruga teroriste Miloša Žujovića, napustila je Srbiju pre tri dana, odnosno dva dana pre terorističkog napada na Amabsadu Izraela u Beogradu.

MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije podatke jer je ona otišla u Crnu Goru odakle je, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Žena teroriste trudna

Miloš Žujović koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živeo u Novom Pazaru. Kako saznajemo, oni imaju jednog sina N. Ž. koji će 4. jula napuniti godinu dana. Prema informacijama, koje se još proveravaju, a kojima raspolaže srpski MUP, Besa Žujović je trudna.

 Inače, u stanu koji su iznajmljivali u Novom Pazaru, osim smeća, pronađene su i pelene,

MUP Srbije objavio je juče fotografiju teroriste Miloša Žujovića i Bese koja je napravljena 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka. Besa je potpuno pokrivena i nosi nikab, koji ima samo otvor za oči.

Reporteri 24sedam su juče bili i u kući u mestu Mala Vrbica koju je terorista koristio svojevremeno.

 

 

Napad samostrelom ispred ambasade u Beogradu

Terorista Miloš Žujović je juče oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.

Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar, operisan je i u stabilnom stanju.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana - navode iz MUP-a Srbije.

Policija je juče uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem Milošem.Despotović nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike