Osramotio slavno prezime: Vehabija je potomak slavnog pretka, unuk srpskog političara, velikog prijatelja Arčibalda Rajsa!

30.06.2024

09:56

0

Miloš Žujović ili Salahudin živeo je u Mladenovcu s roditeljima

Osramotio slavno prezime: Vehabija je potomak slavnog pretka, unuk srpskog političara, velikog prijatelja Arčibalda Rajsa!
Terorista Miloš Žujović - Copyright Printscreen

Terorista Miloš Žujović (25) koji je teško ranio pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade potomak je slavnog političara Alekse Žujovića.

Terorista Miloš Žujović koji je preuzeo versko ime Salahudin, juče oko 11 sati teško je samostrelom povredio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića.

Teško povređeni Jevremović je u samoodbrani pucao i neutralisao Žujovića. Policija je nakon toga uhapsila još jednu osobu a pretpostavlja se da će ih biti i više.

Miloš Žujović ili Salahudin živeo je u Mladenovcu s roditeljima.

 

 

Ko je Aleksa Žujović

Aleksa Žujović (Mala Vrbica, 1866 - Mala Vrbica, 1951) bio je srpski političar. Ostaće upamćen po tome što je njegov glas presudio na sednici srpske skupštine na Krfu da se vojska odmori i da krene u kontraofanzivu. Arčibald Rajs, veliki prijatelj Srba, je u svojoj knjizi pomenuo da je jedino Aleksa Žujović svoga sina poveo u rat, a da je čak i Nikola Pašić sina Rada poslao u Pariz da bi izbegao rat, može se pročitati na Vikipediji.

- On je jedinac i znam ga kao dete. Obrukao je naše slavno prezime i potomka Aleksu Žujića, koji je bio srpski političar. Aleksa je upamćen po tome što je njegov glas presudio na sednici srpske skupštine na Krfu da se vojska odmori i da krene u kontraofanzivu. Arčibald Rajs, veliki prijatelj Srba, je u svojoj knjizi pomenuo da je jedino Aleksa Žujović svoga sina poveo u rat. Aleksa i Arčibald su bili prijatelji.... sve nas je obrukao - priča rođak ubijenog teroriste i dodaje:

- Miloš je živeo sa roditeljima bio je jedinac. Nešto se ne sećam da je imao neko društvo. Nisam sa njima bio u kontaktu poslednjih 10 godina - objašnjava sagovornik, inače rođak Miloševih roditelja.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike