Inspektori u kući teroriste nadomak Mladenovca! Policija "češlja" imanje, vehabija neko vreme boravio tu(FOTO/VIDEO)

29.06.2024

19:42

0

Pripadnici policije upravo pretresaju kuću u mladenovačkom selu Mala Vrbica u kome je, kako se sumnja, ranije boravio terorista Miloš Žujović (25)

Inspektori u kući teroriste nadomak Mladenovca! Policija "češlja" imanje, vehabija neko vreme boravio tu(FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pripadnici policije upravo pretresaju kuću u mladenovačkom selu Mala Vrbica u kome je, kako se sumnja, ranije boravio terorista Miloš Žujović (25) iz Mladenovca, konvertit sa verskim imenom Salahudin.

Tu su policijski inspektori koji su u kući, a sa ulice je nemoguće prići. Van dvorišta su pripadnici policije postavljeni da obezbeđuju kuću dok su inspektori u objektu i pretražuju ga.

Kako smo videli, kuća je zapuštena i obrasla u korov.

On je danas kod ambasade Izraela samostrelom ranio u vrat pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (35), koji ga je usmrtio u samoodbrani.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pokazao je ranije danas medijima kako izgleda žena koju je napadač na žandarma u martu doveo u Srbiju.

On je otkrio i da je Žujović 11. marta doveo u Upravu za strance ženu poreklom iz Crne Gore, čije je ime Besa, kako bi prijavio njen boravak. Na fotografiji se vide Miloš i izvesna žena koja je potpuno pokrivena.

Dačić: Proglašen crveni nivo pretnji od terorizma, pojačano prisustvo policije

Ministar policije Ivica Dačić kaže da su policijski izveštaji o Milošu (Salahudinu) Žujoviću ukazivali da bi mogao da bude zloupotrebljen u cilju izvršenja nasilnog akta na teritoriji Srbije.

"Zato smo u početku rekli da je reč o terorističkom aktu. Traga se za ljudima sa kojima je bio u kontaktu", kaže ministar policije.

Dačić je na mobilnom telefonu prikazao fotografiju na kojoj je prikazan Žujović i njegova žena koju je, tvrdi ministar policije, doveo iz mesta Plav u Crnoj Gori.

Tanjug printscreen
 

Fotografija je nastala, kako je naveo, u Upravi za strance, u martu 2024. godine.

Žena na fotografiji je potpuno pokrivena i ne vidi joj se lice.

"Svuda gde nam je nešto sumnjivo i povezano sa terorizmom, mi ćemo istražiti i reagovati", kaže Dačić.

Napominje da je tužilaštvo slučaj proglasilo i zvanično kao teroristički akt, a da je, kao ministar policije, proglasio crveni nivo bezbednosti u borbi protiv terorizma.

"To znači da će građani videti veće prisustvo policije na ulicama i drugim javnim mestima", kaže ministar policije. 

Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, danas oko 11 sati ispalio je strelu na žandarma Miloša Jevremovića (34), koji je obezbeđivao zgradu Ambasade Izraela. Pre napada, vehabija je pitao policajca gde je muzej. Onda je iz kese izvadio samostrel i jednu strelu ispalio žandarmu u vrat. Teško ranjeni policajac ispeo je da izvuče pištolj i smrtno rani Žujovića, koji je 20 metara od kućice za obezbeđenje preminuo.

Napadač je iz Mladenovca, ali je prešao u islam pod imenom Salahudin, preselio se u Novi Pazar gde je doveo ženu iz Crne Gore. Živeli su u iznajmljenom stanu, a radio je za jednu dostavljačku službu.

U toku je akcija policija i pretresi na nekoliko lokacija u potrazi za terorističkim ćelijama i Žujovićevim pomagačima, a policija je podignita na najviši stepen pripravnost i proglašen je crveni nivo pretnji od terorizma.
Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike