Šokantni snimci: Noževi, mačete i simboli islamske države otkriveni u stanu uhapšenog vehabije iz Novog Pazara! (VIDEO)

30.06.2024

11:15 >> 11:47

0

Autor: 24sedam

Svako na osnovu snimka sam može da proceni da li je u pitanju terorizam ili ne

Šokantni snimci: Noževi, mačete i simboli islamske države otkriveni u stanu uhapšenog vehabije iz Novog Pazara! (VIDEO)
Copyright Printscreen

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tokom današnjeg obraćanja sa ambasadorom Izreala u Srbiji, Jahelom Vilanom, pokazao je snimak koji je zabeležen u stanu jednog ekstremiste koji je uhapšen nakon jučerašnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela. Na snimku se vide zastave Islamske države, kao i više od pet različitih noževa.

Na snimku se vide tri zastave okačene u sobi - dve crne i jedna bela. Kako je ministar Dačić rekao, reč je o zastavama Islamske države.

Osim zastava, na snimku se vide i noževi različitih veličina.

Ministar je dodao da svako na osnovu snimka sam može da proceni da li je u pitanju terorizam ili ne.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku posle jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju mere kako bi osigurali bezbednost i sigurnost građana - stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Policija je juče uhapsila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno sa ubijenim napadačem Milošem Ž., nakon napada na pripadnika Žandarmerije samostrelom ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Despotović nije prvi put hapšen zbog planiranja terorističkog napada.

Osim Despotovića uhapšen je i Kemal Begović kod kojeg je navodno pronađen prsluk sa zastavom islamske države.

Podsećamo, Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

 

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike