Bomba postavljena na drvetu: "Škaljarci" razneti eksplozivom aktiviranim daljinskim (VIDEO)

20.06.2024

14:59

0

Autor: 24sedam

Eksplozivna naprava bila je postavljena na drvetu - a aktivirana je daljinskim upravljačem

Bomba postavljena na drvetu: "Škaljarci" razneti eksplozivom aktiviranim daljinskim (VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Eksplozivna naprava koja je jutros aktivirana na Cetinju, kada su stradale dve, a povređeno pet osoba, bila je postavljena na drvetu - a aktivirana je daljinskim upravljačem, piše podgorička "Pobjeda".

Naprava je aktivirana u 9.10 sati, a u eksploziji su stradali su Petar Kaluđerović (20) i  Dragan Roganović (36). Tri povređene osobe se nalaze na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore, a doktor cetinjske bolnice "Danilo I" Predrag Milošević rekao je da je jedan pacijent teško povređen i da mu se još bore za život, dok su dva u stabilnom stanju. Rekao je i da su jednom pacijentu od eksplozije povređeni vrat, noge i abdomen, ali su uspeli da mu zaustave krvarenje.

- Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu - kazao je Milošević.

Druga pacijentkinja je, navodi, žena stara oko 65 godina, koja se slučajno tu našla i koju je pogodio šrapnel u glavu i ramena.

- Poslali smo je u Podgorici, na snimak glave, da vidimo da nema krvarenje ispod lobanje - rekao je Milošević.

Treća povređena osoba, muškarac je teško povređen i u operacionoj sali mu se bore za život.

- On je u Kliničkom centru Crne Gore, povređene su mu obe noge, veoma teške povrede ima. Njega je neko povezao u privatnoj režiji. Ovo troje što su bili kod nas smo zbrinuli i poslali čisto radi dijagnostike - rekao je Milošević.

Portal CdM prenosi da se tTokom uviđaja došlo do pretpostavki da je eksplozivna naprava aktivirana kad su Kaluđerović i Roganović ulazili u auto, kao i da su od detonacije popucala stakla na zgradi Sportskog centra i da je na mestu eksplozije otkinuto drvo.

Po operativnim policijskim podacima Kaluđerović, Roganović, kao i povređeni Tanasije Tasa Jovanović i Mihajlo Borozan (29), pripadnici su "škaljarskog klana", piše CdM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike