Na suđenju "vračarcima" prikazani snimci iz "Ušća" na dan ubistva Šarca

19.06.2024

17:29

0

Prikazan je i snimak na kom se vidi da ta osoba nešto fotografiše u garaži, što je Đ. K. negirao navodeći da ništa nije slikao već da je možda pogledao koliko je sati

Na suđenju "vračarcima" prikazani snimci iz "Ušća" na dan ubistva Šarca
Hapšenje "vračaraca" u Beogradu - Copyright Mup

nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava danas su u Specijalnom sudu prikazani snimci iz TC "Ušće" na dan ubistva Aleksandra Šarca.

Na snimcima se vidi muškarac u sivo-maslinastoj dukserici kako šeta po TC, a potom ulazi u garažu.

Optuženi Đorđe K. je na prethodnom suđenju potvrdio da je to on na snimku.

Prikazan je i snimak na kom se vidi da ta osoba nešto fotografiše u garaži, što je Đ. K. negirao navodeći da ništa nije slikao već da je možda pogledao koliko je sati.

Međutim sudija mu je objasnila da se na tom snimku naspram njega nalazio automobil ubijenog Šarca.

Đ.K. tvrdi da nije znao ni kako izgleda Šarac ni njegov automobil, već je ponovio da je u garažu došao da se vidi sa poznanikom radi kupovine droge.

On je naveo i da je u garaži pokušao da dobije poznanika ali s obzirom da u garaži nema dometa, on je šetao, dodajući da je kapuljaču nosio upravo jer je došao da kupi drogu.

Na snimcima uočen je i muškarac u crnoj majici koji kako izgleda ide u blizini Đorđa K.,kao i da je sudija upitala optuženog M. T. da li je to on, na šta je on odgovorio da nije i da mu deluje da je taj muškarac mršaviji i da nosi bradu, što kod njega nije slučaj.

24sedam/Facebook/Printscreen
 

Đ. K. je rekao da nikada u životu nije video tog muškarca i da je u pitanju koincidencija.

Advokat Luka Nikolić je kostatovao da se ni na jednom snimku ne vidi njegov branjenik I. B. , dok mu se optužnicom na teret stavlja da je on pratio Šarca u TC.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će nastaviti sa prikazivanjem dokaza.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike