Advokat hoće manju kaznu! Puno mu 18 meseci za brata Uroša Blažića (VIDEO)

19.06.2024

15:16

0

Autor: 24sedam

Advokat Branko Matović navodi da je njegov klijent mogao da dobije i manju kaznu

Advokat hoće manju kaznu! Puno mu 18 meseci za brata Uroša Blažića (VIDEO)
Copyright Tanjug/Nebojša Raus

Mislim da ćemo se žaliti. Možda je mogla i manja kazna.

Ovako advokat Branko Matović sumira današnju prvostepenu presudu svom klijentu Goranu Gavriloviću, ujaku optuženog masovnog ubice Uroša Blažića, koji je oslobođen optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je njegov sin Boris (20) dobio godinu i šest meseci zatvora za isto delo.

- Slučaj je pratila velika pompa. Goran je ušao u drugu godinu pritvoru, a na kraju oslobođen. Boris je bio 13 meseci u pritvoru i ostalo mu je da dosluži još pet meseci - objašnjava Matović.

Printscreen/MUP
Deo arsenala zaplenjen kod rođaka optuženog masovnog ubice

 

Na ovu prvostepenu presudu pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu, u roku od 15 dana, imaju i Više tužilaštvo i odbrana optuženih. 

Tužilac već piše žalbu

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu potvrđeno da će uložiti žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u tom gradu.

Nakon masovnog ubistva devet osoba i ranjavanja 12 meštana Dubone i Malog Orašja, Blažić je pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja 2023. Pretresom njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike