Šarićev i Zvicerov saradnik ostaje u pritvoru: Sumnjiči se da je ubijao škaljarce u Srbiji i Grčkoj

19.06.2024

17:42

0

On je uhapšen u Španiji krajem februara, a sumnja se da je učestvovao u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini

Šarićev i Zvicerov saradnik ostaje u pritvoru: Sumnjiči se da je ubijao škaljarce u Srbiji i Grčkoj
Milinko Brašnjović - Copyright Printscreen/Instagram/milinkobrasnjovic

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu ostavio je na snazi rešenje kojim je M. B., koji je nedavno izručen iz Španije, određen pritvor.

M.B. se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima pripadnika "škaljarskog klana" u Grčkoj i, Srbiji.

Njemu je pritvor određen 22. februara zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopšteno iz suda.

Kako se navodi, njemu se između ostalog na teret stavlja izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

On je uhapšen u Španiji krajem februara, a sumnja se da je učestvovao u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine.

MUP
 

Njega je oktivljeni-saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić označio kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv grupe čiji pripadnik je, kako se sumnja, bio i Brašnjević a čije su vođe Radoje Zvicer, Belivuk i Darko Šarić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike