Dačić: Podizanje kapaciteta policije prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova

19.06.2024

18:16

0

Mi nemamo drugi zadatak nego da štitimo javni red i da se borimo protiv kriminala - poručio je Dačić

Dačić: Podizanje kapaciteta policije prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova
Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je podizanje kapaciteta srpske policije jedan od važnih prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se očuvali bezbednost i javni red i mir u zemlji.

Prilikom posete Policijskoj upravi u ovom gradu u kojoj je renoviran prostor koji koriste upravni poslovi i obilaska obnovljenog objekta Vatrogasno-spasilačkog bataljona, Dačić je najavio da će se i u narednom periodu aktivno raditi na poboljšanju uslova za rad svih policajaca, kao i vatrogasaca-spasilaca koji su od početka ove godine imali više od 10.000 intervencija.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

- Mi nemamo drugi zadatak nego da štitimo javni red i da se borimo protiv kriminala, kao i da obezbedimo uslove za izdavanje dokumenata - rekao je ministar i dodao da je ulaganje u uslove rada pripadnika MUP u interesu i građana koji time dobijaju bolju uslugu i zaštitu.

Kako je rekao, otvaranje novih prostorija je pre svega od interesa za građane, jer veoma je bitno da postoje konformni uslovi, ne samo za rad naših političkih službenika,nego i za građane.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

 

- Građani su najveći korisnici ovih usluga. Sada je, naravno zato što je letnja sezona, veliki pritisak upravo za izdavanje pasoša. Tako da se nadam da je ovo značajan iskorak dalje - poručio je ministar.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike