Osumnjičeni za ubistvo male Danke opet u Tužilaštvu! Početkom juna skroz obrnuo priču

19.06.2024

10:20

0

Autor: 24sedam

On je došao u pratnji sudske straže sa lisicama na rukama

Osumnjičeni za ubistvo male Danke opet u Tužilaštvu! Početkom juna skroz obrnuo priču
Srđan Janković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, danas je zakazano ponovno saslušanje osumnjičenog Srđana Jankovića, a on je u zgradu tužilaštva stigao oko 10 sati.

On je došao u pratnji sudske straže sa lisicama na rukama.

Razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja tužioca.

Srđan Janković je inače saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

 Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil "fijat panda" i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svedočenjem takođe osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je posle udarca udavio dete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

Međutim, početkom ovog meseca, Srđan Janković je sam preko branioca zahtevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijević koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike