Sve nelogičnosti u izjavama Srđana Jankovića: Osumnjičeni za ubistvo Danke prvo priznao delo, pa onda obrnuo "priču"!

19.06.2024

07:30

0

Telo devojčice još nije pronađeno...

Sve nelogičnosti u izjavama Srđana Jankovića: Osumnjičeni za ubistvo Danke prvo priznao delo, pa onda obrnuo "priču"!
Srđan Janković i Danka Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Facebook

Srđan Janković, osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom Polju, biće ponovo saslušan sutra u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca zbog, kako je navedeno, nelogičnosti u njegovim izjavama.

On je do sada tri puta davao izjave. Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil "fijat panda" i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svedočenjem takođe osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je posle udarca udavio dete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

24sedam/Goran Sivački
 

Međutim, početkom ovog meseca, Srđan Janković je sam preko branioca zahtevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Suština njegovog poslednjeg iskaza se bazirala na tome da je sve porekao, da devojčicu nikada nije video, pa samim tim i da nije ni mogao da je udari, da je Dejan nije davio, kao ni to da je bačena na deponiju.

Danas će u 10 časova tužilac "preći" sve njegove prethoden izjave u kojima, kako je navedeno, ima nelogičnosti.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijević koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

24sedam/Goran Sivački
 

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike