Nova klopka u slučaju Danke: Janković sutra pred tužiocem

18.06.2024

09:46

0

Autor: 24sedam

Saslušanje osumnjičenog počinje u 10 sati

Nova klopka u slučaju Danke: Janković sutra pred tužiocem
Srđan Janković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru sutra će ponovo biti saslušan Srđan Janković (50) osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić. Saslušanje je planirano da počne u 10 časova, a razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca.

Janković je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu i podvukao da nikada nije video nestalu devojčicu. Prvi put se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Drugi optuženi Dejan Dragijević (50) priznao je ubistvo. Njih dvojica su u pritvoru, dok se Dragijevićev otac Radosalv (73), koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice, nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Danka (2) je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila radnike borskog "Vodovoda" Jankovića i Dragijevića za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike