Suđenje Veljku Belivuku: Vođa kriminalne grupe negirao krivicu!

17.06.2024

18:24

0

Belivuk je naveo da će iznositi odbranu ali da u ovoj fazi neće odgovarati na pitanja

Suđenje Veljku Belivuku: Vođa kriminalne grupe negirao krivicu!
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je optuženi vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk negirao krivicuu nastavku suđenja koje je danas krenulo iz početka.

Belivuk je naveo da će iznositi odbranu ali da u ovoj fazi neće odgovarati na pitanja.

Marko Miljković je takođe negirao krivicu i rekao da će na pitanja suda odgovarati, kao i da će na pitanja tužilaštva odgovarati kad mu dostave nalaz obdukcije kako je rekao "navodno nestalih".

Miloš Budimir je rekao da ne zna ništa o stvarima koje je tužilac naveo pa nema šta da prizna, dok je njegov brat Marko Budimir negirao krivicu.

Facebook/MUP
 

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je naveo da je kriv po svim tačkama optužnice i da će detaljno izneti odbranu, što su rekli i okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Prethodno je tužilac pročitao optužnice. Prvom optužnicom, koja je napisala na više od 300 strana, pripadnici se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića i Zdravka Radojevića.

Istom optužnicom pruipadnici su optuženi za trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako se navodi u optužnici pripadnici grupe su tri dana u prostorijama restorana u Humskoj, odnosno na stadionu Partizana, držali I.S. kog su tukli, mučili i silovali.

Ovom optužnicom je obuhvaćena i tačka koja se odnosi na trgovinu drogom, a koju su kako se sumnja držali u prostorijama stadiona.

Drugom optužnicom pripadnici se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Suđenje je krenulo iz početka zbog promene predesednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju.

Optuženi Boris Karapandžić nije došao na današnje suđenje, jer, kako je ukazano medicinskom dokuementacijom, on je operisao tetivu, dok je optuženi Aleksa Stošić izostao zbog operacije proširenih vena na nozi.

U odnosu na njih je sudija razdvojila postupak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike