Milioni od kojih boli glava: Srbin na Floridi negirao ubistvo Ane, ali je tužilac izvukao njegovu zaradu (FOTO)

11.06.2024

10:23

0

Autor: 24sedam

Beograđanin negirao krivicu, a tužilac ga optužio da je prodajom sedam kuća zaradio šest miliona dolara

Milioni od kojih boli glava: Srbin na Floridi negirao ubistvo Ane, ali je tužilac izvukao njegovu zaradu (FOTO)
Copyright Broward County Sheriff

Beograđanin David Knežević (36), optužen za kidnapovanje bivše supruge Ane (40), pred sudom na Floridi se juče izjasnio se da nije kriv.

Biznismen sa Floride optužen da je kriv za nestanak supruge, koja je poslednji put viđena 2. februara u Madridu. Njega je FBI uhapsio 4. maja na međunarodnom aerodromu u Majamiju kada se vraćao iz Srbije.

U.S. Attorney’s Office, MiamiAP
Printskrin sa kamera koje su snimile Kneževića u Madridu

 

Federalni tužioci juče su doveli u pitanje Kneževićevu prodaju nekoliko nekretnina na Floridi neposredno pre ženinog nestanka, rekavši da bi mu milionski prihodi omogućili da pobegne ako bude pušten uz kauciju. Beograđanin, koji je živeo u Fort Loderdejlu, ima dvojno državljanstvo SAD i Srbije, prodao je šest kuća za iznajmljivanje u Južnoj Floridi jednom kupcu i to mesec dana pre nego što je Ana Kneževič nestala u Madridu. Tri nedelje kasnije, prodao je i sedmu kuću. Prema podacima okruga Brovard od prodaja je zaradilo šest miliona dolara.

Odao ga Fejsbuk

U krivičnoj prijavi se navodi da je Davida Kneževića u Madridu odao mobilni telefon. Preko njega se povezao sa Fejsbukom.

Tužioci i porodica Ane Knežević veruju da je naturalizovana Amerikanka iz Kolumbije mrtva, iako njen muž nije optužen za njeno ubistvo. Tužioci su u sudskim podnescima nazvali dokaze protiv Beograđana "snažnim".

S druge strane, Kneževićeva advokatica Džejn Vajntraub dovela je u pitanje dokaze tužilaštva i planira da traži oslobađanje svog klijenta. U sudskim podnescima krajem prošle nedelje, tužioci su tvrdili da Kneževič treba da ostane u zatvoru do suđenja, rekavši da predstavlja i opasnost za zajednicu i da postoji rizik od bekstva. 

Printscreen/WPLGLocal10
Ana Knežević

Tužioci tvrde da je Beograđanin sa maskom na licu i motociklističkim šlemom ušao u njenu stambenu zgradu u Madridu i sprejom ofarbao sočivo kamera nadzornog sistema zgrade. Sat vremena kasnije, muškarac je izašao iz lifta sa koferom.

Tvrde da je u iznajmljenom "pežou" prešao 7.700 kilometara od Beograda do Madrida. Kada je automobil vratio agenciji za iznajmljivanje pet nedelja kasnije i stakla su mu bila zatamnjena, dve identifikacione nalepnice su uklonjene i postojali su dokazi da je njegova registarska tablica sklonjena, a zatim vraćena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike