"Ko je mogao da zna...": Oglasio se deda Danke Ilić posle saslušanja osumnjičenog Srđana

05.06.2024

08:11

0

Nije mogao da sakrije tugu zbog događaja koji je zavio u crno celu njegovu porodicu

"Ko je mogao da zna...": Oglasio se deda Danke Ilić posle saslušanja osumnjičenog Srđana
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru saslušan je Srđan Janković (50) drugoosumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), a sada se tim povodom oglasio deda ubijene devojčice koji ni sada nije umeo da sakrije tugu zbog događaja koji je zavio u crno celu njegovu porodicu.

- Znam da je bilo zakazano ponovno saslušanje jednog od ubica moje unuke, ali nisam znao kad je tačno, a i ko je mogao da zna da li bi uopšte nešto otkrio, evo koliko je vremena prošlo - rekao je za Kurir deda devojčice iz Bora, nakon čega je dodao i kako se njegova porodica oseća sada posle više od dva meseca od tragedije koja ih je zadesila.

- Kako možemo da budemo, život mora da se nastavi dalje, ali je teško svima, pogotovo Ivani - kratko je rekao naš sagovornik.

24sedam/Goran Sivački
 

Podsećanja radi, Janković je danas pred Tužilaštvom izjavio da nije učestvovao u ubistvu Danke Ilić, koje se navodno dogodilo 26. marta u Banjskom polju.

- Ja toga dana devojčicu uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu - izjavio je navodno Janković na saslušanju.

Nestanak digao Srbiju na noge

Dvogodišnja devojčica inače nestala je 26. marta ispred pojate u Banjskom polju, koja je inače u vlasništvu porodice Dankine majke. Tog kobnog dana, Ivana Ilić je sa decom došla u Banjsko polje kako bi se, prema njenim rečima, deca igrala u dvorištu ispred pojate u kojoj niko godinama nije živeo.

Međutim, nakon danonoćne potrage za detetom, isplivala je jeziva vest da se nažalost radi o ubistvo. Za ovaj zločin, osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP "Vodovod" u Boru, s tim da je Dragijević nakon hapšenja priznao delo, a Srđan se sve ovo vreme branio ćutanjem.

Dragijević je inače, tokom prizanja otkrio i da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor. Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. aprila, a iz pritvora je izašao na slobodu 29. maja nakon što mu je istekao dvomesečni pritvor u kom je bio zbog krivičnog dela Pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog dela teško ubistvo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike