Danka nije ubijena: Neočekivan apel za istragu o sudbini devojčice iz Bora (FOTO)

06.06.2024

11:52

0

Maja Jovanović: Ne može da se govori da je devojčica ubijena, već da se traži kao nestala

Danka nije ubijena: Neočekivan apel za istragu o sudbini devojčice iz Bora (FOTO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Predsednica Nacionalne asocijacije za borbu protiv nasilja Maja Jovanović izjavila je danas da nakon dva meseca neraspleta događaja, neotkrivanja tela i potpuno različitih izjava dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić ne može da se govori da je devojčica ubijena dokle god se telo ne pronađe, već da se traži devojčica koja je nestala.

Ona je u izjavi za Tanjug rekla da je bilo za očekivati da će jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Srđan Janković, koji se dva meseca branio ćutanjem, a onda negirao da je učestvovao u ubistvu, da građani i javnost ništa konkretno i specijalno neće saznati iz njegovog iskaza. 

Facebook
 

Prema rečima Jovanovićeve, potpuno različite izjave osumnjičenih gde jedan kaže da nikada  nije video devojčicu, dok drugi koji je bio na mestu suvozača tvrdi da je devojčica udarena autom, stavljena u zadnji deo auta, ubijena i onda bačena na deponiju, dovodi ceo ovaj slučaj u mat poziciju.

Jovanović kaže da je neophodno sačekati i videti da li će drugi osumnjičeni, koji je priznao ubistvo, biti spreman da informacijama i dokazima potkrepi svoju izjavu. 

- Mi kao osobe koje javno iznosimo svoje mišljenje i važimo za stručnjake i profesionalnce, moramo koncizno shvatiti da svako naše izlaganje ima težinu. Apelujem na sve građane Bora, Zlota, Banjskog polja koji nisu bili spremni da izađu sa određenim informacijama, da to sada urade kao što smo imali slučaj komšije koji ima vikendicu svoje majke u blizini, koji je video dvojicu osumnjičenih u sasvim drugom delu deponije i takvu izjavu dao policiji - napomenula je ona.

Dodaje da je neophodno da postoji takav vid informacija u ovakvoj situaciji kada postoji mnogo nejasnoća i nepravilnosti jer je svaka informacija od velikog značaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike