Šta se desilo tog kobnog 26. marta? Osumnjičeni Srđan bi mogao da reši dve važne misterije u vezi sa slučajem Danke Ilić

04.06.2024

07:20

0

Autor: 24sedam

Više od dva meseca branio se ćutanjem

Šta se desilo tog kobnog 26. marta? Osumnjičeni Srđan bi mogao da reši dve važne misterije u vezi sa slučajem Danke Ilić
Copyright Printscreen Facebook ATAImages

Danas, 4. juna, mogao bi da stigne odgovor koji duže od dva meseca čeka cela Srbija - gde je telo malene Danke Ilić iz Bora? 

Naime, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje vodi istragu, za danas je zakazano saslušanje jednog od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić u Banjkom Polju 26. marta, Srđana Jankovića. Ovu informaciju je prošle nedelje potvrdio i njegov branilac Živadin Bogdanović.

Postavlja se pitanje da li će definitivno biti razrešena misterija nestanka i eventualnog ubistva devojčice ukoliko Srđan iz sela Luka iznese sve što zna. On se više od dva meseca branio ćutanjem, a sada je konačno odlučio da iznese detalje, koji će možda pomoći u istrazi da telo Danke bude pronađeno.

Podsećamo, on je zajedno sa prvoosumnjičenim Dejanom Dragijevićem službenim automobilom preduzeća JKP "Vodovod" Bor udario dete nedaleko od pojate na kojoj je bila sa majkom i starijim bratom. Sumnja se da je potom zadavljena i bačena na divlju deponiju nedaleko od starobanjskog puta.

Inače, najstariji Dragijević, otac osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, Dejana - nakon pritvora zbog saučesništva u krivičnom delu za koje tužilaštvo još nema dokaza jer telo devojčice nije nađeno - 29. maja pušten je da se brani sa slobode. Njega već neko vreme nema u porodičnoj kući u Zlotu, na čiju kapiju je stavljen katanac. 

24sedam
 

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahtovi i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali zasada bezuspešno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih i poslata na veštačenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike