Istraga o ubistvu Danke Ilić (2): Saslušano dvoje svedoka, ovo su detalji

27.05.2024

11:49

0

Saslušano dvoje svedoka

Istraga o ubistvu Danke Ilić (2): Saslušano dvoje svedoka, ovo su detalji
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva nova svedoka u istrazi ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici borskog JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Saslušani su Goran Pavić, direktor "Vodovoda" koji je dao ostavku nakon hapšenja Dragijevića i Jankovića. Saslušan je i jedan prijatelj Jankovića, od koga je osumnjičeni često pozajmljivao autombil.

Bivši direktor je, navodi "Kurir", dao izjavu o putnim nalozima za 26. marta, odnosno na dan kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju, kada su se vratili, ko ih je video, šta su pričali... Ispitan je i o njihovom kretanju do hapšenja 4. aprila.

Drugi svedok, Jankovićev prijatelj, objašnjavao je o svojim kontaktima i pozajmljivanju automobila osumnjičenom.

Nedavno je u tužilaštvo stiglo neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenih u kom stoji da su osumnjičeni bili uračunljivi u trenutku ubistva. 

Iz ovog tužilaštva za Tanjug su ranije rekli da je završen deo DNK veštačenja uzoraka uzetih sa i iz automobila kojim su upravljali osumnjičeni, kao i da na njima nije pronađen DNK devojčice.

Pored dvojice radnika "Vodovoda" u pritvoru je i Dejan otac Radoslav Dragijević (73), koji se sumnjiči da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice. Među osumnjienima za pomaganje bio je i Dejanov brat Dalibor (40) koji je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike