Pravosnažno: Ubica Luke Žižića dve decenije iza rešetaka, pomagaču se ponovo sudi

31.05.2024

15:59

0

Apelacioni sud potvrdio je presudu Stefanu Milašinoviću, dok će se Jovanu Ugrenoviću suditi ponovo

Pravosnažno: Ubica Luke Žižića dve decenije iza rešetaka, pomagaču se ponovo sudi
Luka Žižić ubijen u svom kafiću - Copyright 24sedam/M.S. Printscreen/Pobjeda.me/umrlice

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojoj je Stefan Milašinović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića u kafiću "Ritual" u Novom Beogradu 28. aprila 2022. godine. U odnosu na optuženog Jovana Ugrenovića koji je bio osuđen na godinu dana i šest meseci zatvora zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, usvojio je žalbu njegovog branioca Nikole Ristovića i postupak protiv njega vratio na novo suđenje.

Stefan Milašinović je oglašen krivim zbog toga što je od 28. aprila do 5. maja 2022. godine, na teritoriji Srbije, učinio više krivičnih dela za koje mu se istovremeno sudi. Takođe je 28. aprila 2022. godine, u ugostiteljskom objektu u Novom Beogradu ubio Luku Žižića, tako što je najpre ušao u navedeni objekat kako bi opservirao teren i utvrdio poziciju oštećenog, kojom prilikom je bio odeven u radnički kombinezon sive boje sa hirurškom crnom maskom na licu, crnim kačketom na glavi i tamnim rukavicama.

Facebook
Stefan Milašinović

- Učtivo je upitao svedoka V. Ž. koji se nalazio u šanku da li može da koristi toalet što mu je on dozvolio, otišao do toaleta gde se zadržao oko 60 sekundi, nakon čega je bez reči napustio objekat krećući se istim pravcem iz koga je i došao do kafića, da bi se nakon toga nakon nepunih dva minuta ponovo vratio u navedeni objekat i prišao stolu za kojim je sedio oštećeni u društvu sa prijateljima i iz neposredne blizine sa udaljenosti od oko tri metra iz poluautomatskog pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više projektila jedan za drugim u glavu, vrat, trup, odnosno grudni koš i desnu natkolenicu - navodi se u presudi koja je potvrđena.

Kako se navodi, ubijeni Luka Žižić je pogođen sa sedam projektila a Milašinović je u opasnost doveo i živote N. R, L. M. i A. M, koji su se nalazili u ugostiteljskom objektu, na udaljenosti od oko pola metra od ubijenog Žižića.

- Nakon toga okriljeni je uspeo da pobegne sa lica mesta u apratman koji se nalazio u blizini navedenog ugostiteljskog objekta, a koji najam stana je prethodno rezervisao okr. U. P, u odnosu na koga je postupak razdvojen, u kome je okrivljeni boravio do 29.aprila, da bi 5. maja 2022. godine bio zatečen i uhapšen u kući u Kraljevu - navodi se u potvrđenoj presudi.

Milašinović je, kako smo ranije pisali, sa mesta zločina pobegao na trotinetu.

Prema optužnici, Ugrenović kom će se ponovo suditi, sumnjiči se da mu je obezbedio kuću u Kraljevu i tu ga skrivao od 1. do 5. maja 2022., na taj način što je 1. maja posetio svedoka B. M. i pitao ga da mu da na korišćenje navedenu kuću kako bi tu odseo njegov jedan drugar na 3-4 dana.

Na početku suđenja, Milašinović je priznao zločin.

- Ja sam upokojio Luku Žižića. Sada mi je žao što sam to uradio i kajem se zbog toga - priznao je na početku suđenja optuženi Milašinović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike