Smešna kazna za ubice Đorđa: Ovo čeka maloletnike iz parkića na Voždovcu (FOTO/VIDEO)

28.05.2024

11:47

0

Autor: 24sedam

Ubice sa Voždovca mogu dobiti maksimalnih 10 godina zatvora

Smešna kazna za ubice Đorđa: Ovo čeka maloletnike iz parkića na Voždovcu (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Maloletnik (16) uhapšen zbog učešća u ubistvu Đorđa Mijatovića (37) može da bude osuđen na maksimalnih 10 godina zatvora, prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica.

Osumnjičenom će se suditi kao starijem maloletniku ako je u vreme počinjenog zločina navršio 16 godina. Zakon je po ovom pitanju rigorozan i mlađima od 18 godina ne može da se sudi u odsustvu, pa će se sačekati hapšenje i drugog osumnjičenog, koji je u bekstvu.

Printskrin/facebook
Đorđe Mijatović

Član 29 zakona je decidan:

- Maloletnički zatvor ne može biti kraći od šest meseci ni duži od pet godina, a izriče se na pune godine i mesece. Za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora 20 godina ili teža kazna, ili u slučaju sticaja najmanje dva krivična dela za koja je propisana kazna zatvora teža od 10 godina, maloletnički zatvor može se izreći u trajanju do deset godina.

 

 

Znači, osumnjičeni ne mogu dobiti više od 10 godina robije. Kaznu bi služili u maloletničkom zatvoru (ne vaspitno-popravnom domu) u Valjevu.

Mijatović, inače mlađi brat Vojina (44) ministra u Vladi Federacije BiH, smrtno je stradao preksinoć u tuči koja je izbila nešto posle 18 sati. Izašao je iz stana kako bi se raspravio sa maloletnicima okupljenim ispred zgrade jer su pravili probleme njegovom sinu.

Izbila je tuča, a Mijatović je prebačen u Urgentni centar. Tu je i preminuo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike