"Radovac" izrešetan na Čukarici: Dvojica oslobođena za ubistvo, jedan kasnije pronađen mrtav!

25.05.2024

08:00

0

Ubijeni Ognjen Žanić, pre samog krvavog obračuna, kako su ispričali očevici, ostavio je nešto ispod leve felne na jednom vozilu

"Radovac" izrešetan na Čukarici: Dvojica oslobođena za ubistvo, jedan kasnije pronađen mrtav!
Ilustracija/Ognjen Žanić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Ognjen Žanić, navijač FK Rad, likvidiran je u parku na Čukarici pre šest godina. Za ovo ubistvo su bili optuženi R. D. i V. A., koje je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio za ubistvo Žanića. V. A. je kasnije nađen mrtav u svom stanu u Beogradu, a sumnja se da se predozirao. Ko je zaista ubio navijača Rada do danas nije zvanično utvrđeno.

Žanić je hladnokrvno ubijen 24. maja 2018. godine, oko 21.30 časova,hicima iz pištolja, dok je sedeo u parku nedaleko od ulaza u zgradu u kojoj je živeo s roditeljima i sestrom u Radničkoj ulici 54.. Dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao pištolj i ispalio tri hica u stomak Žanića.

Mladić je u teškom stanju prevezen u Urgentni centar, a uprkos borbi lekara za njegov život,on je  ubrzo izdahuo.

Ubijeni Žanić, samo nekoliko trenutaka pre krvavog obračuna, kako su ispričali očevici, ostavio je nešto ispod leve felne na jednom automobilu na parkingu. Minut kasnije, usledili su pucnji.

- Policija nam je pokucala na vrata jer su verovatno preko registarske tablice saznali čiji je auto i rekli su nam da će ga odneti na pregled. Ja sam, naravno, protiv toga - rekao je novinarima, posle ubistva, vlasnik spornog automobila.

Osuđivani, ali oslobođeni

Automobil o kome je reč, jedini je na parkingu imao ceradu, pa, ako ga je ranjeni mladić slučajno odabrao, uradio to verovatno baš zato što je pokriven.

YouTube/United_ Force 87
Ognjen Žanić

Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan. Nakon nekoliko dana, policija je privela R. D. i V. A. zbog sumnje da su učestvovali u ovom ubistvu. Dvojica tada osumnjičenih su, inače, policiji bili odranije poznati zbog teških krivičnih dela.

Jedan je osuđivan zbog razbojništva, a drugi zbog pokušaja ubistva i obojica su pušteai iz zatvora, a navodno su poznati po problematičnom i konfliktnom ponašanju. Prema tadašnjim informacijama, Žanić je odranije imao neku bezazlenu svađu sa V. A., a kobnog dana se slučajno sreo sa mladićima u parku. Verovatno je tada došlo do sukoba, pa su mladići pucali u Žanića i usmrtili ga, pisali su mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Ipak, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio R. D. i V. A. optužbi za ubistvo Ognjena Žanića. Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta 2020. godine kojom je R. D. oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a V. A, za ubistvo.

Pištolj nikada nije pronđen

Prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je R. D. kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno V. A. odvlačio pažnju Žaniću.

YouTube/United_ Force 87
Ognjen Žanić

- Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli sa lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog - naveo je Apelacioni sud.

Dodaju da, osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi R. D., da pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen, te da od R. D. nije uzimana parafinska rukavica. Nijedan predmet izvršenja ovog krivičnog dela kod R. D. i V. A. nije pronađen, niti je od njih oduzet.

Pri tome, kako je dodao sud, nijedan dokaz izveden tokom postupka ne upućuje na zaključak da je kritičnom prilikom na Žanića pucano zbog eventualnog sukoba sa okrivljenima, niti jedan jedini dokaz ukazuje na to da između njih trojice postoji povezanost zbog koje bi R. D. i V. A. bili spremni da ubiju Žanića.

Navijač Rada V. A., jedan od optuženih za ubistvo Ognjena Žanića, nađen je mrtav u svom stanu na Banovom brdu 16. oktobra 2021. godine. Ranije se pričalo, kako su novinarima ispričale komšije, da koristi narkotike i sumnjali su na predoziranje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike