Jednom od uhapšenh "izvođača radova" za "kavački klan" sudilo se za ubistvo navijača Ognjena Žanića: Oslobođen je od optužbi

19.04.2023

12:10

0

Autor: Ekipa 24sedam

Rutalj je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu

Jednom od uhapšenh "izvođača radova" za "kavački klan" sudilo se za ubistvo navijača Ognjena Žanića: Oslobođen je od optužbi
ognjen žanić jutj United_ Force 87 (2) - Copyright Printscreen/YouTube/United_ Force 87

U jučerašnjoj akciji MUP-a i BIA uhapšen je šest osoba među kojima je i Dejan Rutalj (27), kojem se sudilo za ubistvo navijača FK Rad sa Banjice Ognjena Žanića.

Rutalj je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu, a za njim je sada bila raspisana potraga zbog krivičnog dela prinuda, piše Kurir.

Printscreen/YouTube/United_ Force 87
Ognjen Žanić

Žanić je, podsetimo, ubijen u maju 2018. godine u večernjim satima, dok je sedeo na klupi u parku na Čukarici, nedaleko od zgrade u kojoj je živeo. Njemu su prišla dvojica muškaraca, a jedan je u njega ispalio tri hica. 

Dejan Rutalj je zajedno sa Aleksom Vasiljevićem bio optužen za ovo ubistvo.

Optužnicom su se teretili da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Žanića, pošto su ga prethodno “navukli” da tu dođe. Vasiljević se teretio da mu je odvlačio pažnju, a Rutalj da je u njega ispalio tri hica, nakon čega su, kako je stajalo u optužnici, obojica pobegli kolima kojima su i došli.

Međutim, kako protiv njih nije bilo dokaza, obojicu je u oktobru 2020. Apelacioni sud u Beogradu oslobodio od optužbi. Aleksa Vasiljević je inače, pronađen mrtav u februaru prošle godine u stanu, a tada se navodilo da se sumnjalo da je reč o predoziranju narkoticima.

Aleksa i Dejan su bili prijatelji iz detinjstva, a sa ubijenim Žanićem su se znali sa tribina. Inače, oslobođeni optužbi za ubistvo su odranije poznati policiji zbog teških krivičnih dela.

Podsetimo, u jučerašnjoj akciji MUP i BIA osim Rutalja uhapšeni su i Predrag P. (27), Danilo T. (29), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29), Ognjen D..

Mediji su preneli da se oni sumnjiče da su angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i vođa kriminalne grupe "Vračarci" Nikole Vuševića, koji su, kako se navodi, naručioci ubistava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike