Navijači "Rada" oslobođeni za ubistvo Ognjena Žanića

31.10.2020

11:06 >> 11:16

0

Žanić je ubijen 24. maja 2018. godine na Čukarici

Navijači "Rada" oslobođeni za ubistvo Ognjena Žanića
Copyright Ognjen Žanić/Instagram

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine.

Istragom je utvrđeno da su sva trojica bili navijači FK Rad.

Ovom odlukom odbijena je žalba tužilštva i potvrđena prvostepena presuda iz marta ove godine, kojom je Rutalj oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

Rutalj i Vasiljević optužnicom su se teretili da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Žanića, pošto su ga prethodno “navukli” da tu dođe. Vasiljević se teretio da mu je odvlačio pažnju, a Rutalj da je u njega ispalio tri hica, nakon čega su obojica pobegli kolima kojima su i došli, stajalo je u optužnici.

Pročitajte još: “Ovo ti je pozdrav iz Beograda”: Egzekutor “zemunaca” priznao da je greškom ubio mladića, pa zaćutao

Međutim, prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je Rutalj kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno Vasiljević odvlačio pažnju Žaniću.

– Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli sa lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog – naveo je Apelacioni sud u svojoj odluci.

Dodaju da, osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi Rutalja, da pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen, te da od Rutalja nije uzimana parafinska rukavica. Nijedan predmet izvršenja ovog krivičnog dela kod Rutalja i Vasiljevića nije pronađen, niti je od njih oduzet.

Pri tome, kako je dodao sud, ni jedan dokaz izveden tokom postupka ne upućuje na zaključak da je kritičnom prilikom na Žanića pucano zbog eventualnog sukoba sa okrivljenima, niti jedan jedini dokaz ukazuje na to da između njih trojice postoji povezanost zbog koje bi Rutalj i Vasiljević bili spremni da ubiju Žanića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike