Potresno svedočenje Kostine razredne, grcala u suzama u sudnici: "Dragan je bio bolji pedagog od svih nas!!

17.05.2024

22:13

0

Svedočile su još i Snežana Knežević, bivša direktora "Ribnikara", kao i Kostina učiteljica od prvog do četvrtog razreda, Vesna Belami

Potresno svedočenje Kostine razredne, grcala u suzama u sudnici: "Dragan je bio bolji pedagog od svih nas!!
Copyright YouTube/doctor's office/24sedam

Nada Radonjić Bulatović, nastavnica srpskog jezika i bivša razredna dečaka ubice Koste K. (14), izjavila je danas pred Višim sudom da je on bio kao i druga deca, a razlikovao se samo po tome što je pokazivao sklonost ka nauci.

Ona je svedočila danas u parničnom postupku protiv Koste K., njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića, škole i države pred Višim sudom u Beogradu, koji je pokrenula porodica Dukić, čiju je ćerku i sestru Adrianu ubio na času istorije.

Svedočile su još i Snežana Knežević, bivša direktora "Ribnikara", kao i Kostina učiteljica od prvog do četvrtog razreda, Vesna Belami.

Izuzetno kulturan i vaspitan

Radonjić Bulatović je ponovila da je imala osećaj da se K. K. tokom razgovora postavlja iznad sagovornika, dodajući da je tokom 6. razreda imao ukupno 213 opravdanih izostanaka što, kako je ocenila, nije bilo neuobičajno.

- Druga deca u toj smeni su bila živahnija, manje ih je interesovala knjiga, više fudbal. Kosta je bio izuzetno kulturan u ophođenju prema nastavnicima. Da je bilo šta moglo da se primeti, bilo bi primećeno. On je delovao kao vrlo vaspitano dete - kazala je Radonjićeva, koja je bila razredana masovnog ubice dok se nije prebacio u drugu smenu.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Istakla je da nije znala da je imao sukobe sa drugim učenicima:

- Ne znam da je imao neki sukob sa drugovima, niti mi se ikada iko od kolega požalio na njega ili na nešto loše ukazao. Njegova mama mi je došla na kraju školske godine da razmotri sa mnom mogućnost njegovog prelaska u drugu smenu.

Nastavnica srpskog je prokomentarisala da se i ranije dešavalo da deca prelaze u drugu smenu, da to nije bilo ništa neuobičajeno.

Govoreći o ubijenom domaru Draganu Vlahoviću, Radonjićeva se potpuno slomila i rasplakala.

Printscreen/RTS
 

- Imali smo našeg Dragana, koji nas je umirivao svojim blagim osmehom. Neposredno pre ove tragedije sam mu rekla da je bolji pedagog od svih nas - kroz suze je posvedočila nastavnica.

Punomoćnica: Logično da Kecmanovići budu bar delimično lišeni roditeljskog prava

Na samom početku suđenja punomoćnica porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Kecmanović zabranjeno da posećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar delimično lišeni roditeljskog prava.

"Vladimir i Miljana Kecmanović su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih", istakla je Dunjić.

Nastavak suđenja je zakazan za 20. jun, kada su pozvani razredna VII 2 razreda u kom je počinjen masakr, kao i pedagog i psiholog.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka Kecmanovića, koji su, kako su preneli njihovi advokati, najpre želeli da svedoče u krivičnom postupku, pa tek onda u parničnom.

U krivičnom postupku saslušani su Kecmanovići, mada još nije okončano postavljanje pitanja članova porodica oštećenih Miljani Kecmanović, što bi trebalo da se nastavi 21. maja.

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike