Da ne poveruješ: Direktorka "Ribnikara" svedočila o masovnom ubici (FOTO/VIDEO)

17.05.2024

12:45

0

Autor: 24sedam

Snežana Knežević, koja je smenjena 6. jula 2023, pričala o porodici Kecmanović

Da ne poveruješ: Direktorka "Ribnikara" svedočila o masovnom ubici (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Snežana Knežević, koja je bila direktor škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine kada je učenik K. K. ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, izjavila je danas pred Višim sudom u Beogradu da ju je zamenica obavestila da je u školi bila pucnjava i da ima ranjenih.

Direktorka škole istakla je da roditelje dečaka poznaje, odnosno da je sa ocem imala jedan sastanak povodom događaja u školi, a tiče se sestre dečaka koji je izvršio masakr.

- Majka je bila član saveta roditelja, ali se ne sećam da smo ikada imale komunikaciju. Oni su se u junu 2022. godine obratili školi i zatražili da njihov sin pređe u drugu smenu zbog drugara sa kojima se druži, što je tek po formiranju dvojezičnih odeljenja, 31. avgusta 2022, njima i usvojeno. Nemam informaciju da je bilo ko imao problem sa njim - navela je direktorka.

Po dolasku u školu direktorka je istakla da je policija već preuzela kompletnu istragu.

Ukupno pet tužbi

Protiv porodice Vladimira i Miljane Kecmanović se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi. Tužbe su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

- Tada sam saznala da ima i preminule dece, a da je Hitna prevezla povređenu koleginicu i decu u bolnicu. Po nalogu neke osobe iz policije sam otišla sa odeljenskim starešinom u PU Vračar gde smo obavestili roditelje preminule dece da su ih izgubili. Iako neke od njih poznajem i zvali su me, bilo mi je zabranjeno da im se javim - rekla je potresena direktorka i potvrdila da je smenjena 6. jula prošle godine.

Tokom više od tri sata odgovaranja na pitanja sudije i roditelja ubijene dece, pokušala je da objasni da je u školi sve perfektno funkcionisalo do toga dana i da je dečak ubica bio jedan od najboljih učenika.

- Od tog 3. maja se svi preispitujemo. Ne verujem da bilo ko može iz škole reći da ne oseća neki vid odgovornosti. Dečak jeste imao preko 200 opravdanih, ali je razredna izgubila neka od opravdanja o čemu je sačinila belešku - rekla je Snežana.

Govoreći o disciplinskim postupcima protiv zaposlenih, Knežević je navela da su u radu sekretara, pedagoga i psihologa te škole utvrđeni propusti.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike