U zatvor do smrti: Džonić odbio da traži manju kaznu (FOTO)

10.05.2024

09:52

0

Autor: 24sedam

Ubica troje Đokić nije podneo zahtev za umanjenje kazne

U zatvor do smrti: Džonić odbio da traži manju kaznu (FOTO)
Goran Džonić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Goran Džonić, ubica tročlane porodice Đokić, odustao je od podnošenja vanrednog pravnog leka na doživotnu robiju na koju je osuđen.

Ovim potezom je izgubio poslednju šansu da, eventualno, celog života ne robija u Kazneno-popravnom zavodu Zabela gde je od 14. februara.

Biljana Pešić, njegov branilac po službenoj dužnosti, koja je 9. februara kada je i doneta pravnosnažna presuda najavila podnošenje zahteva za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Srbije, potvrdila je da to ipak nije učinila.

- Kao branilac bila sam spremna da nastavim postupak podnošenjem vanrednog pravnog leka protiv pravnosnažne presude. Za to, međutim, nisam dobila saglasnost klijenta pa zahtev nisam ni podnela - objasnila je advokatica. 

24sedam/Goran Sivački
Beskrupulozno pucao u troje rođaka

I dalje je nepoznato, zbog čega je Džonić, koji od hapšenja tvrdi da je nevin, nije nastavio borbu protiv sudske odluke.

Džonić, penzionisani vatrogasac, osuđen je jer je u noći između 26. i 27. septembra 2021. ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25). Porodicu, koja se vraćala iz posete Goranovoj majci, Džonić je zaustavio kod njene kuće i molio ih da ga odvezu do mesta zvanog “Dudine Bare” na obali Morave, kako bi navodno sipao gorivo u motocikl koji mu je tamo ostao.

Brata je u vozilu ubio jednim hicem, a u snaju i bratanicu pucao je po dva puta. Njihova tela polio je benzinom, tela odvukao u obližnju jamu i pokrio daskama. Bratovljevim "folksvagen pasatom"  otišao je u atara sela Tešica gde uzima novac koji je Đokić držao u automobilu, a zatim ga pali. Skuterom se vraća u Moravac i u kući sina Stefana sakriva ukraden novac.

Ubica je uhapšen 20 dana kasnije, kao i njegovi sinovi Milan i Stefan, ali i braća Kostadin i Aleksandar Milošević koje je Džonić lažno optužio da su mu bili saučesnici. Posle pet meseci provedenih u pritvoru, svi su pušteni jer je ustanovljeno da je Džonić zločin počinio sam.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike