Ista jakna, maska, i dvojica čuvara: Počelo suđenje ubici porodice Đokić (FOTO)

17.01.2024

11:45

0

Goran Džonić došao identično obučen kao i na izricanje doživotne kazne

Ista jakna, maska, i dvojica čuvara: Počelo suđenje ubici porodice Đokić (FOTO)
Copyright Foto:Niskevesti/B.Lj.

Goran Džonić, osuđeni ubica tročlane porodice Đokić u selu Moravac kod Aleksinca, pojavio se pred Većem Apelacionog suda u Nišu.

Njega su u sudnicu iz pritvora KPD u Nišu, gde čeka pravosnažnost presude, dovela dvojica zatvorskih stražara. Džonić je nosio medicinsku masku i jaknu u kojoj je bio prilikom izricanja doživotne kazne u niškom sudu. Sednici Veća Apelacionog suda, pored njega, prisustvuje i branilac po službenoj dužnosti, advokatica Biljana Pešić.

Apelacioni sud bi trebalo da razmotri žalbu njegove odbrane na presudu na doživotni zatvor jer je usmrtio brata od tetke Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), a kako bi im oteo novac iz automobila. Do sada je nađeno 43.000 evra, za koje je dokazano da potiču iz "pasata" koji je Goran Đokić vozio te večeri.

 

- Džonić se pojavio na sudu kako je i zakazano, a da li će imati reč i kakav će sednica imati tok, to isključivo zavisi od odluke Veća - rečeno je Kuriru.

Džonić je, inače, tokom celog suđenja negirao da je izvršio ubistvo, mada neki dokazi to demantuju. Protiv njega su ranije na sudu izneseni dokazi kao što su snimci kamere od te noći 27. septembra 2021. godine. Uz to, na njegovom pištolju, skrivenom u dimnjaku kuće, nađen je biološki materijal pokojne Lidije, što ukazuje da se jadna devojka borila za život kritične noći.

Na drugoj strani, veliki broj Moravaca tvrdi da ovaj bivši vatrogasac nije mogao sam da izvrši tako gnusan zločin jer je po prirodi plašljiv čovek. On je tvrdio na sudu da je samo pratio kretanje Đokića, ali da nije bio egzekutor.

Đokići su, podsetimo, ubijeni oko ponoći između 26. i 27. septembra 2021. godine. Njih troje su bili kod Goranove majke Stojanke u selu Moravac. Oko ponoći su krenuli prema Aleksincu, koji je udaljen desetak kilometara. U obrazloženju presude se navodi da ih je Đokić sačekao na jednoj raskrsnici u Moravcu, nakon čega ih je, uz pretnju pištoljem, naterao da odu prema Moravi kod separacije peska na mestu Dudine bare. Đokići su nađeni ustreljeni u jednoj jarugi, gde je pokušano i da se zapale njihova tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike