Potvrđena doživotna robija Goranu Džoniću! Ubio tročlanu porodicu Đokić

12.02.2024

10:08

0

Posle godinu i po dana istrage i nakon tri i po meseca suđenja, prvostepena presuda Goranu Džoniću izrečena je 13.juna prošle godine

Potvrđena doživotna robija Goranu Džoniću! Ubio tročlanu porodicu Đokić
Goran Džonić - Copyright Tanjug printscreen

Goran Džonić (59) iz Moravca, je osuđen na na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Posle godinu i po dana istrage i nakon tri i po meseca suđenja, prvostepena presuda Goranu Džoniću izrečena je 13. juna prošle godine.

Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković proglasilo ga je krivim za teško ubistvo troje članova porodice Đokić u sticaju sa krivičnim delom nezakonito posedovanje oružja i eksplozivnih materija i osudilo ga, nepravosnažno, na doživotni zatvor.

Dok je sudija Drašković čitao presudu Džonić je teatralno uzviknuo: "Zašto?! Za šta?"! Nakon toga počeo je da udara glavom od sto i da viče: "Nisam ja to uradio, hoću da se ubijem!". Posle toga su ga iz sudnice, sa rukama na leđima, izveli zatvorski stražari. Primetno je bilo, da iako je Džonić na suđenju glumio nemoćnog čoveka, tražeći i veštačenje tim povodom, trojica stražara su ga maltene jedva savladali kada je počeo da viče u sudnici.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M., poznatijih kao braća Jojke, kao i Džonićevih sinova Stefana i Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Džonić je, kako je dokazano tokom suđenja, kobne večeri ušao u automobil ove porodice koja se iz Moravca vraćala za Aleksinac, gde je izvadio pištolj i naterao ih da sa magistralnog puta skrenu na zemljani put, do platoa u blizini napuštene separacije. Tu ih je ubio, a potom njihova tela polio i zapalio.

Odvezao se zatim automobilom, a novac koji je kod ubijenih rođaka pronašao, sakrio je u kući svog sina, nakon čega je zapalio vozilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike