Imperija Davida i nestale Ane: Srbin u decembru uzeo 4,11 miliona dolara od kuća na Floridi, a tek koliko zarađuje IT kompanija

15.02.2024

20:45

1

Autor: 24sedam

Za 20 dana, od kraja decembra do 15. januara, David Knežević prodao četiri kuće

Imperija Davida i nestale Ane: Srbin u decembru uzeo 4,11 miliona dolara od kuća na Floridi, a tek koliko zarađuje IT kompanija
Copyright Printscreen/ NewsNAtion

Srbin David Knežević i njegova dojučerašnja supruga Ana, koja je 2. februara poslednju put viđena u Madridu, bili su u braku 13 godina i stekli su enormno bogatstvo. Odmah po dogovoru o razvodu dali su u prodaju devet vrednih nekretnina na Floridi. 

- Ana i David prolaze kroz ružan razvod i postoji značajna suma novca koju trebaju da podele. David zbog toga nije srećan, a Ana je u decembru i otišla u Španiju na tri meseca da preboli bračni brodolom. Tek im sledi glavna brakorazvodna parnica - rekao je policiji njen brat Felipe Henao.

Printscreen/WPLGLocal10
"Mercedes" kabriolet ispred kuće na Floridi

I dok je Ana zvanično bilo u Španiji, na Floridi su prodate četiti od devet ponuđenih nekretnina. Ove kuće/apartmani su prodati za 20 dana, od 27. decembra do 15. januara, i to za 4,11 miliona dolara. Sve ove nekretnine Kneževiću su kupili 2017. godine i tada su, samo ove četiri nepokretnosti, platili su 1.923.000 dolara. Znači, na njima su za šest godina inkasirali su 2,2 miliona evra.

Tako su, na primer, kuću kupili u decembru 2017. za 438.000 dolara a u januaru 2024. je prodali za 950.000. A za kuću sa bazenom za koju su juna 2017. platili 512.000 dolara, 27. decembra 2023. su prodali za 1,1 milion.

Printscreen/ NewsNAtion
Ana i David iz vremena ljubavi

Na tržištu nekretnina nalazi se još pet apartmana/kuća i njihova vrednost prelazi pet miliona dolara.

Pored vrednih nekretina Kneževići rade i u IT sektoru. Na Davida, IT stručnjaka, registrovana je kompanija EOX technology solutions, sa sedišem u Fort Lauderdalu, mestu u kome su i zajedno živeli. U ovoj firmi je kao direktor radila i Ana. Ova provajderska kuća na tržištu je punih 12 godina.

Prema analizama američkih vlasti kompanija je na godišnjem nivo zarađivala gotovo do 20 miliona dolara. Mada, procene za 2023. godinu su spuštene na oko pet miliona dolara.

Printscreen
Internet stranica firme IT stručnjaka iz Beograda

 

Ana Knežević se poslednji put čula sa prijateljicama 2. februara kada im je poslala poruku da je zadovoljna, ali i da je upoznala jednog muškarca "koji joj odgovra" i da planira da odu do njegove kuće na dva sata od Madrida. Ali, iste večeri, pre 22 sata, nepoznati muškarac sa kacigom motocikliste onesposobio je sve sigurnosne kamere u zgradi gde je Ana iznajmila stan. Od tada, beogradskoj snaji se gubi svaki trag. 

Španska policija je u stanu pronašla njen laptop i pasoš, za njom intezivno tragaju uz pomoć FBI. David Knežević, navodno, nalazi se u Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike