Najnovije informacije o stanju devojčice (12) koja je teško povređena u Kuršumliji

09.05.2024

08:54 >> 12:24

0

Autor: M. Vu.

Na stravičnom snimku se vidi kako se ringišpil odjednom srušio, a nesrećna deca ispadala su iz korpi

Najnovije informacije o stanju devojčice (12) koja je teško povređena u Kuršumliji
Ringišpil u Kuršumliji na kome se desila nesreća - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Stanje devojčice (12) koja je teško povređena, kada se otkačio ringišpil na vašaru u Kuršumliji, prema izveštaju lekara, je nepromenjeno u odnosu na juče, rekli su za 24sedam u UKC Niš.

Podsetimo, juče oko 13.30 sati srušio se ringišpil na vašaru u Kuršumliji. Tom prilikom 13 osoba je povređeno među kojima i jedna devojčica koja je životno ugrožena, a četvoro je na opservaciji.

Kako se vidi na snimku koji je objavio lokalni portal Prokuplje Press, ringišpil se odjednom srušio, a nesrećna deca ispadala su iz korpi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @prokupljepress

Prema nezvaničnim informacijama, teške povrede zadobili su brat i sestra iz kuršumlijskog naselja Pantići. 

Zamenica direktora Doma zdravlja Kuršumlija Biljana Petrović je navela, sva deca koja su povređena u jučerašnjoj nesreći do koje je došlo kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park, odmah su zbrinuta u Dom zdravlja Kuršumlija. 

- Jedna devojčica je hitno upućena u Prokuplje, nakon toga je zadržana u Nišu u Klinici za intenzivnu negu i rehabilitaciju zbog teških povreda i životne ugroženosti. Ostalih šestoro dece je zbrinuto u Zdravstvenom centru Prokuplje. Oni su stabilni s tim što su dvoje dece nakon kraće opservacije vraćena na kućno lečenje, a ostala četiri deteta su stavljena na opservaciju - rekla je doktorka za K1 televiziju. 

Preostalih šestoro dece koja su zbrinuta u Domu zdravlja Kuršumlija su nakon kraće opservacije u opštem dobrom stanju upućena na kućno lečenje, dodala je. 

Prema njenim rečima, devojčica koja je životno ugrožena je na licu mesta bila bez svesti, u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su Jovan N., zakupac placa i Zoran Lj., vlasnik ringišpila, uhapšeni i zadržani zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike