Sahranjen balkanski don: Oni su bili na poslednjem ispraćaju Brana Mićunovića

21.04.2024

16:50

0

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović oprostio se na groblju kod Nikšića od Mićunovića

Sahranjen balkanski don: Oni su bili na poslednjem ispraćaju Brana Mićunovića
Groblje Moštanica Štedim Nikšić i Brano Mićunović - Copyright Profimedia

Branislav Brano Mićunović sahranjen je danas na mesnom groblju u Moštanici kod Nikšića. Sahrani je prisustvovao je više od stotinu građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea.

Na večni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom, prenose lokalni mediji.

Đukanović i Mićunović su godinama bili povezani poslovnim i prijateljskim odnosima, što je izazivalo različite spekulacije i komentare u javnosti.

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić.

Printscreen/umrli.me/Facebook
Ilustracija

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se prigodnim riečima nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

- Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak, zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav, uzdani u njegovu pažnju i odlučnost, zato što je bio čovek koji je znao i umeo da drži datu reč u porodici, bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plenila radošću, jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine. Nije tu po sredi samo jedna posebna persona ,snažna ličnost, hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čoveka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umeo je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio… - rekao je Mićunović.

Mićunović je važio za jednu od najkontroverznijih ličnosti u čitavom regionu. Za neke je predstavljao "oličenje čojstva i poštenja", dok su ga pojedini nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu. Smatran je kriminalcem i "gospodarom Crne Gore" bez čijeg odobrenja se nije mogao završiti nijedan ozbiljan posao u sivoj zoni.

U Crnoj Gori čak postoji i izreka "nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Čitulje u novinama, osim porodice, dali su i Naser Keljmendi, lutrija Crne Gore, Milo Đukanović i mnogi drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike