"Zbogom, dragi prijatelju": Od Brana Mićunovića čituljama se oprostili porodica, Milo Đukanović, Naser Keljmendi i Lutrija Crne Gore (FOTO)

21.04.2024

14:51

0

Branislav Mićunović biće sahranjen danas na groblju kod Nikšića

"Zbogom, dragi prijatelju": Od Brana Mićunovića čituljama se oprostili porodica, Milo Đukanović, Naser Keljmendi i Lutrija Crne Gore (FOTO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/umrli.me/Facebook

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović, koji je prekjuče preminuo, biće sahranjen danas u 15 časova na groblju Moštanica u mestu Štedim kod Nikšića. Porodica do tog vremena prima saučešće na groblju.

Printscreen/umrli.me/Facebook
Čitulja od zeta Miloša Kustudića

Pored najbližih članova porodice, od Mićunovića se oprostio i veliki broj ljudi koji su izrazili saučešće u novinskim čituljama.

Bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović je takođe poslao poslednju poruku Mićunoviću.

Đukanović i Mićunović su godinama bili povezani poslovnim i prijateljskim odnosima, što je izazivalo različite spekulacije i komentare u javnosti.

- Zbogom, dragi prijatelju. Počivaj u miru. Milo Đukanović sa porodicom - navodi se u čitulji koju je Đukanović dao.

Printscreen/umrli.me/Facebook
 

- Povodom smrti vašeg oca i brata primite moje iskreno saučešće od iskrenog prijatelje. Brano, večna ti slava - u potpisu piše Naser Keljmendi koji je, podsetimo, pre osam meseci oslobođen optužbe za trgovinu drogom za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Printscreen/umrli.me/Facebook
Čitulja Nasera Keljmendija

Čitulju su uputili i iz Lutrije Crne Gore: "Duboko pogođeni Vašim odlaskom. Velikom čoveku poslednji pozdrav".

Od Mićunovića su se između ostalih oprostili i Dragan Giga Zindović koji je ranije hapšen i označen kao glavni akteri krvavog mafijaškog obračuna u budvanskom restoranu "Jadranska straža", Sava Vujović koji je bio njegov dugogodišnji prijatelj i navodni telohranitelj.

Printscreen/umrli.me/Facebook
Unuci dedi Branu Mićunoviću

- Đede naš najbolji, počivaj u miru - Branovi unuci.

Mićunović je važio za jednu od najkontroverznijih ličnosti u čitavom regionu. Za neke je predstavljao "oličenje čojstva i poštenja", dok su ga pojedini nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu. Smatran je kriminalcem i "gospodarom Crne Gore" bez čijeg odobrenja se nije mogao završiti nijedan ozbiljan posao u sivoj zoni.

U Crnoj Gori čak postoji i izreka "nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Mićunović je preminuo od posledica teške bolesti, s kojom se dugo borio. Umro je u Budvi. Već duže vreme imao je zdravstvene probleme, a nedavno je bio podvrgnut i operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, što je dovelo do tragičnog ishoda, i ni lekari koji su specijalno došli iz Beograda nisu uspeli uz sve napore da ga spasu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike