Oproštaj od Brana Mićunovića: Zna se kad sahranjuju balkanskog dona! (FOTO)

20.04.2024

12:45

0

Autor: 24sedam

Sahrana je zakazana za sutra u 15 sati na groblju kod Nikšića

Oproštaj od Brana Mićunovića: Zna se kad sahranjuju balkanskog dona! (FOTO)
Brano Mićunović - Copyright Printscreen

Branislav Brano Mićunović, koji je juče preminuo, biće sahranjen sutra u 15 časova na groblju Moštanica u mestu Štedim kod Nikšića.

Po čitulji, opelo crnogorskom donu održaće takozvana Crnogorska pravoslavna crkva.

Printscreen
Čitulja Branislavu Mićunoviću

Porodica prima saučešće u kapeli na groblju u Štedimu danas od 10 do 16 časova. Saučešće će primati i sutra od 10 do 15 časova, kada će početi sahrana.

Kao ožalošćeni su potpisani ćerka Andrea, sin Đorđe, snaja Zorana, brat Božidar, snaja Novka, Predrag i Nenad, snaje Dragana i Nada, brat od strica Milan, snaje Branka i Dragana, sinovac Vaso, sestre od strica, sestre od tetke, unučad i rodbina Mićunović i Peković.

Mićunović je preminuo juče u Budvi, na privatnoj klinici i to od posledica moždanog udara, koji je imao u četvrtak. Nisu mu pomogli ni lekari koji su došli iz Beograda. Zdravstvene probleme je, inače, imao već duže vreme, a nedavno je bio i operisan.

Šef organizovanog kriminala, vlasnik kockarnica

Mićunović je važio za osobu koja je rukovodila organizovanim kriminalom, što je on više puta demantovao. Bio je suvlasnik i vlasnik više kompanija iz oblasti kockarskog i građevinskog biznisa u Crnoj Gori.

Od sredinom novembra 2023. stavljen je na crnu listu SAD i uvedene su mu sankcije zbog, kako je navedeno, povezanosti sa kriminalom i ruskim uticajem u regionu. U obrazloženju odluke, navodi se da je Mićunović decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, što se datira još od vremena bivše Jugoslavije.

Ovaj Nikšićanin je bio i jedan od optuženih u Bariju za šverc cigareta tokom devedesetih godina, ali je postupak pred tamošnjim sudom obustavljen zbog zastarelosti.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike