"Čestiti, hrabri i voljeni, nikad ne umiru! Počivaj u miru oče dobri": Oglasio se odbegli Igor Vukotić

20.04.2024

15:51

0

"Večna ti slava i hvala za sve!", navodi se u pomenu ispod koga je potpisano "tvoj sin Igor"

"Čestiti, hrabri i voljeni, nikad ne umiru! Počivaj u miru oče dobri": Oglasio se odbegli Igor Vukotić
Igor Vukotić - Copyright Privatna arhiva

Veselin Vesko Vukotić (69) otac ubijenog vođe "škaljaraca" Jovana i odbeglog Igora Vukotića, likvidiran je pre pet godina kada ga je za sada nepoznati egzekutor sa kačketom na glavi izrešetao na kućnom pragu u sačekuši u kotorskom naselju Dobrota.

Nepoznati napadač, da podsetimo, 20. aprila 2019. u večernjim satima, prišao je Vukotiću ispred porodičnih apartmana u Dobroti i u njega ispalio više hitaca, nakon čega je pobegao. Vukotić je pao kao pokošen i ležao je u lokvi krvi. Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmerili ka "kavačkom klanu", čiji su pripadnici već godinama u krvavom ratu sa "škaljarcima".

Veskov sin Jovan Vukotić brutalno je likvidiran 8. septembra 2022.. godine u Istanbulu, a sin Igor više od deceniju se nalazi u bekstvu, a sada mu je kao i prethodinih godina objavio pomen u jednim dnevnim novinama.

- Čestiti, hrabri i voljeni, nikad ne umiru! Počivaj u miru oče dobri, večna ti slava i hvala za sve! - navodi se u pomenu ispod koga je potpisano "tvoj sin Igor."

Pored te čitulje nalazi se još jedna koju je potpisala porodica Vukotić.

- Počivaj u miru Božjem i neka te anđeli čuvaju a mi ćemo od zaborava. Uvek sa nama u srcu i u duši. Tvoji voljeni.

Printscreen/ Dan
Petogodišnji pomen ocu od Igora Vukotića

Više video-kamera snimilo je ubistvo oca vođa "škaljarskog klana" Jovana i Igora Vukotića, a jedna od njih snimila je egzekutora kako sedi na zidiću i čeka. Veoma dugo je ubica čekao, i kada je Vukotić došao da parkira svoj automobil, on mu je prišao i pucao u njega.

Na zidiću gde je čekao Vukotića ubica je ostavio svoj biološki materijal - DNK. To je potvrdio Damir Lekić, dugogodišnji advokat kasnije ubijenog Jovana Vukotića. Uprkos tome, ubistvo nije rasvetljeno, i nameće se pitanje da li će sada, kada su iz policije i tužilaštva odstranjeni pripadnici "kavačkog klana", ubica Veska Vukotića biti uhapšen, jer dokazi i DNK očigledno postoje.

Od prvog momenta verovalo se da je otac glavnih "škaljaraca" žrtva rata koji ta kriminalna grupa godinama vodi sa "kavčanima".

Nakon vesti o likvidaciji oca, koja je Jovana Vukotića dočekala iza rešetaka u Beogradu, a Igora Vukotića u bekstvu, oba sina oprostila su se od njega čituljama u novinama. Oni su na po jednoj celoj novinskoj stranici objavili tekst koji je jasno stavljao do znanja rivalima da Vukotići preko tog ubistva neće preći.

"Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan", napisao je Jovan Vukotić, i tim rečima najavio ulazak kriminalnog rata crnogorskih klanova u još krvaviju fazu.

Na sličan način oprostio se i njegov brat Igor.

"Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način, Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti, nikad! Počivaj mi u našem miru Čevskom, sa braćom svojom! Neka ti je vječna slava i hvala ti! Voli te beskrajno tvoj sin Igor", napisao je negde iz bekstva.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike