U paklu jer imaju imenjake u podzemlju: Fudbaler robijao u pustinji zbog Pink pantera, Zemunca mešaju sa bratom ubijenog vođe "škaljaraca"!

26.03.2023

20:45

0

Samo zato što imaju isto ime i prezime kao kriminalci probleme imali Mladen Lazarević, Igor Vukotić i drugi

U paklu jer imaju imenjake u podzemlju: Fudbaler robijao u pustinji zbog Pink pantera, Zemunca mešaju sa bratom ubijenog vođe "škaljaraca"!
Dejan Stanković, Mladen Lazarević, Marko Miljković i Igor Vukotić - Copyright MN Press ATAImages/A.A. Printscreen/Youtube/1 od 11 miliona

Zamislite da vas bez ikakvog razloga opkoli gomila policajaca naoružanih do zuba i da upere puške u vas, narede vam da legnete na pod i stave vam "lisice" na ruke, a potom vas, poput najvećih kriminalaca, "odvuku" do policijske stanice. Nimalo prijatno, zar ne? Verovali ili ne, upravo sa tim susreću se ljudi samo zato što imaju isto ime i prezime kao poznati kriminalci i lica sa poternica.

Takve i slične neprijatnosti doživljavali su fudbaleri Mladen Lazarević, koji se zove i preziva isto kao pripadnik međunarodne bande "Pink Panteri" i Dejan Stanković, koji nosi identitet čuvenog Ždrokinca, koji je zajedno sa bratom blizancem godiinama harao kruševačkim podzemljem. Probleme su imali i ekonomista Igor Vukotić, koji se zove isto kao odbegli brat ubijenog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića i Marko Miljković, nekadašnji di-džej i rijaliti učesnik kome se ime i prezime poklapa sa pripadnikom kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Fudbaler Mladen Lazarević u vreme dok je nosio dres Partizana doživeo je filmsku dramu, pa je igrom slučaja završio u zatvoru u pustinji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Užasna scena odigrala se 2007. godine kada su crno-beli predvođeni trenerom Miroslavom Đukićem otputovali na pripreme u Dubai.

- Dolazimo na jedan od najvećih aerodroma na svetu. Saigrači prolaze kontrolu, ja predajem pasoš, policajac ga uzima, pregleda i tada počinje haos. Pale se sirene, dva policajca dolaze, upere puške u mene - opisivao je kasnije za medije Lazarević neverovatnu scenu..

Fudbaler Partizana nije imao pojma o čemu se radi. Policija je zaustavila let dok nisu uzeli njegove torbe, a zatim su ga sproveli u policijsku stanicu u sklopu aerodroma.

Zatvor žut kao pesak

- Čekao sam tri, četiri sata, i niko mi se nije obratio za to vreme, iako sam postavio mnogo pitanja na engleskom jeziku. U jednom momentu zazvonio mi je telefon, dozvolili su mi da se javim, a zvao me je tadašnji portparol Partizana Marko Vjetrović. Rekao mi je da će igrači odleteti, a da će on doći po mene u najkraćem roku - pričao je Lazarević, priznajući da mu je svašta prolazilo kroz glavu.

Mladen, međutim, i dalje nije znao zašto je zadržan na aerodromu i uhapšen što mu je dodatno pogoršavalo, inače, užasnu situaciju, koja je ubrzo postala još gora po srpskog fudbalera.

MN Press
Mladen Lazarević

- U jednom trenutku policajci me odvode u maricu, gde sam bio sa nekom Kineskinjom. Napustili smo grad i ulazimo u pustinju. Dolazimo u zatvor, koji je žute boje kao pesak. Kada sam ušao u muški deo zatvora, stvarno sam se uplašio, iako sam verovao da će se sve brzo rešiti, jer stvarno ništa nisam uradio. Robijaši su izgledali kao na filmu, nisam verovao da ću od standardnog prvotimca Partizana doći u takav zatvor u Dubaiju - ispričao je Lazarević.

Otežavajuća oklonst, kako je rekao, bila mu je i  to što nije imao kredita na telefonu i nikoga nije mogao da kontaktira.

- Policajac me je ispitivao 15 minuta i rekao mi je da će me isporučiti u Abu Dabi. U tom trenutku nastaje haos i tuča u zatvoru. Policajci su se sjatili, a ja sam se sklonio sa strane - sećao se kasnje fudbaler.

MN Press
Mladen Lazarević

Marko Vjetrović ga je potom ponovo zvao i rekao mu da je Partizan potegao veze preko policijskog kluba Al Nasr i da će ga vratiti na aerodrom u pratnji dvojice policajaca, što se i dogodilo. Policija ga je sa aerodroma odvela u hotel.

Sutradan ujutru postalo je jasno šta se dešava, jer je fudbaler na televiziji video da je najveću pljačku u istoriji Dubaija izvela grupa "Pink panter", čiji se član zove i preziva isto kao on - Mladen Lazarević.

Portparol kluba i fudbaler krenuli su četvrtog dana agonije iz hotela u policijsku stanicu po pasoš igrača. ni to nije bio kraj mukama. Pošli su taksijem, ali se vozač iza njih zakucao u nnjihov taksi. Taksista im je rekao da ne smeju da napuštaju vozilo, ali su uspeli da ga nagovore da ih pusti, jer bi Mladena ponovo uhapsili pošto nema pasoš kod sebe. Uzeli su drugi taksi i otišli u policijsku stanicu, a potom u hotel da pokupe stvari pre povratka za Beograd.

Meta na čelu

Nevolje ekonomiste Igora Vukotića iz Zemuna počele su 2007. godine kada je ustanovljeno da pored istog imena i prezimena ima i isti datum rođenja, kao i brat vođe "škaljarskog klana", koji se tada, uostalom kao i danas, nalazio na Interpolovoj poternici. Igor je zadržan tada na pasoškoj kontroli više od dva sata i to bez ikakvog objašnjenja.

Za svoju bezbednost, kako je ispričao za medije, Vukotić se zabrinuo zbog situacije koju je doživeo u kafiću dok je sedeo sa svojom devojkom.

Printscreen/Youtube/1 od 11 miliona
Igor Vukotić

- Uzeli su moju ličnu kartu i rekli da pođem sa njima. Nakon 6-7 sati provere rekli su mi da postoji lice sa istim imenom i prezimenom koje je rođeno u Kotoru, a Interpolova lista sadrži samo ime, prezime, broj poternice i datum rođenja, a najgore je što imamo i isti datum rođenja. Čekali smo šest sati da im Interpol potvrdi da to nisam ja - kazao je kasnije Vukotić.

Budući da je ekonomista i da često putuje, nailazio je na neprijatnosti prilikom prelaska granice. Imao je, kako je ispričao, zadržavanja od 30 minuta do 9-12 sati. Nije smeo, kako tvrdi, da ide ni autobusom ni vozom, a jednom prilikom su zbog njega tri sata držali autobus na granici.

Najviše se, ipak, uplašio kad je počeo rat kotorskih klanova do istrebljenja. Krv mu se ledila u žilama i kad je poslovno morao da ide u Crnu Goru. Sve to ga je nateralo da 2018. godine promeni svoje ime i prezime, a kada je to učinio zaplakao je. Ni to, međutim, nije okončalo njegove probleme.

Kap koja je prelila čašu dogodila se 18. oktobra 2018. godine kada je poslovno boravio u Milanu.

- Usred noći u hotelsku sobu upadaju mi karabinijeri kroz prozor. Onako sanjivom, gurali su mi cev puške u potiljak, dok sam ležao u krevetu. Stavljaju mi "lisice" na ruke i izvode me iz hotela kao poslednjeg kriminalca, a na kraju agonije mi se izvinjavaju. Posle sam ih pitao šta bi se dogodilo da sam se prilikom buđenja trgao ili burno odreagovao, rekli su mi: "Pucali bismo u tebe, jer na poternici piše da si opasan i da nosiš oružje, kao i da si spreman da pucaš“ - prepričao je zastrašujuće trenutke Igor Vukotić.

Privatna arhiva
Igor Vukotić, brat vođe "škaljarskog klana"

Agonija i strah postali su još veći kad se medijima pojavila njegova fotografija na kojoj je pisalo da je on šef "škaljarskog klana“. To se dogodilo posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu.

- Od tog objavljivanja kreće moj pakao i stavljena mi je meta na čelo. Život mi se pretvorio u nespokoj i nesigurnost. Tada od MUP tražim oružje kako bih se makar zaštitio u svom stanu, gde imam dvoje dece, ali ga ne dobijam. Prepušten sam na milost i nemilost pripadnika kriminalnih grupa koje mogu iz greške da me ubiju bez problema - ispričao je novinarima Igor Vukotić, koji nije želeo da otkrije novo ime i prezime.

Slične scene javno nisu spominjali fudbalski trener Dejan Stanković i Marko Miljković, koji trenutno zarađuje od Jutjuba i suprug je Lune Đogani, ali im je obojici svakako muka od pomisli da imaju isto ime i prezime kao poznati kriminalci.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike