Obrt u istrazi o maloj Danki: Janković hoće da oda kolegu-ubicu devojčice

17.04.2024

15:34

0

Autor: 24sedam

Srđan Janković tražio novog advokata

Obrt u istrazi o maloj Danki: Janković hoće da oda kolegu-ubicu devojčice
Srđan Janković /Ilustracija - Copyright Pixabay Printscreen Facebook

Istraga zaječarskog Višeg tužilaštva o ubistvu Danke ilić (2) danas je završila sa saslušanjem prvih svedoka, a onda se dogodio - preokret. Osumnjičeni Srđan Janković (50), koji se branio ćutanjem, otkazao je punomoćje advokatu.

Ovaj radnik borskog "Vodovoda" vozio je 26. marta službenu "pandu" kojom je u Banjskom Polju udario devojčicu (2), a njegov kolega Dejan Dragijević (50) je potom udavio dete.

Facebook
Danka Ilić

- Tužilaštvo je zatečeno ovim preokretom jer se retko događa da osumnjičeni u jeku saslušanja menja advokata. Janković je danas otkazao svom advokatu i zatražio branioca po službenoj dužnosti. Njemu će biti do kraja dana, ili do sutra dodeljen advokat. Ali, bilo ko da ga zastupa sigorno ga neće savetovati da nastavi da se brani ćutanjem jer obzirom na tok istrage samom Jankoviću ne ide u prilog da nastavi da ćuti - saznajemo nezvanično u tužilaštvu. Obzirom da je Dejan Dragijević već priznao ubistvo devojčice tako što ju je golim rukama zadavio, Janković je automatski oslobođen te sumnje - naveo je sagovornik "Informera".

Jankoviću je određen pritvor do 30 dana i pritvoren je u Okružnom zatvoru u Zaječaru. Istraga sada očekuje da će Janković progovoriti, ispričati svoju verziju događaja ili čak otkriti gde je telo ubijene devojčice.

24sedam/Goran Sivački
Telo devojčice još nije pronađeno

Danas je bio drugi dan saslušavanje svedoka u istrazi o ubistvu Danke Ilić. Saslušani su njeni roditelji Ivana i Miloš Ilić. Oni su svedočili više od četiri i po sata u tužilaštvu. A juče je na saslušanju bila i Svetlana Dragijević, majka ubice Dejana i supruga Radoslava (73), koji je u pritvoru jer je pomogao sinu da premesti telo devojčice sa deponije na, za sada, nepoznatu lokaciju.

Za ubistvo Danke Ilić, koja bi 6. maja napunila dve godine, osumnjičeni su Dejan Dragijević i njegov kolega iz borskog "Vodovoda" Srđan Janković iz sela Luka. Dejanovi otac i brat Dalibor (40), koji je preminuo u pritvoru, osumnjičeni su za pomaganje u skrivanju tela devojčice koje su ubice bacile na deponiju kada su je udarili službenim kolima i udavili.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike