"Kašikarom" na Hemiju: Optužen napadač na sina kriminalca

20.07.2023

16:42

0

Autor: 24sedam

Bombaš iz Beograda optužen za napad na sina kriminalca iz devedesetih

"Kašikarom" na Hemiju: Optužen napadač na sina kriminalca
Copyright Antonio Ahel/ATA Images/YouTube/ Ivana Kalajdzic

Beograđanin Borko B. (34) optužen je zbog sumnje da je 3. marta, dva sata posle ponoći, ispred jedne kuće u Železničkoj ulici u Zemunu bacio ručnu bombu M-75 i oštetio četiri vozila.

Okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti, objavljeno je na sajtu Višeg tužilaštva.

Bombu je Borko B. kako se sumnja bacio na kuću vođu Partizanove grupe navijača "Zabranjeni" Nemanje Bojovića zvanog Hemija, koji je inače i ranjen iz pištolja sredinom januara. Bojović je sin Gorana Bojovića Amonijaka, koji je 1992. godine ubijen.

Šest godina robije

U akciji hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim je rukovodio Nemanja Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane. On je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku na slobodu uhapšen je u beogradskom kafiću sa kokainom i spidom.

Postoji opravdana sumnja da je Borko B. 3. marta ove godine došao svojim automobilom do kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, i bacio ručnu bombu M-75 ispred kuće, nakon čega je pobegao. Usled eksplozije bombe oštećena su četiri automobila na improvizovanom parkingu ispred kuće. Ukupna šteta procenjena je na 2.049.836 dinara.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike