Potraga za telom male Danke: Vatrogasci nastavljaju akciju, još jedna smrt u okruženju ubica (FOTO/VIDEO)

10.04.2024

07:17 >> 00:03

0

Autor: 24sedam

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina kod sela Zlot, Lazarev kanjon, dvorište ubičine kuće...

Potraga za telom male Danke: Vatrogasci nastavljaju akciju, još jedna smrt u okruženju ubica (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Danka Ilić (2) je ubijena, a  zbog zločina su uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković. Njima je  određen protvor do 30 dana, a nekoliko dana kasnije uhapšeni su Dalibor i Radoslav, mlađi brat i otac osumnjičenog Dragijevića zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju. U nedelju je mlađi brat preminuo u policijskom pritvoru.

Osumnjičeni za zločin su bili zaposleni u Borskom vodovodu, pa je iz moralnih razloga direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" Goran Pavić podneo ostavku na tu funkciju.

 

 

 

Janković (50) i njegov kolegaDragijević (50), kako se sumnja, 26. marta udarili devojčicu službenim kolima "fijat panda" u Banjskom polju. Dragijević je potom dete ubacio u kola, zadavio i bacio na obližnju deponiju. Telo je, kako je naveo na saslušanju, uz pomoć brata i oca 28. marta premestio na drugu lokaciju, ali niko ne želi da kaže na koju.

22.30 Meštani sela Zlot kod Bora kažu da se "Dejan promenio i odao alkoholu kada mu je majka pre 20 godina zabranila da se oženi devojkom kojom je hteo"

20.00 Policija u selu Zlot saslušala je i školskog druga Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice.

18.59  Porodica ubijene devojčice Danke Ilić (2) očekuje da policija pronađe njeno telo, a za to vreme u kući porodice Dragomirović u Brestovcu, odakle potiče Dankina majka Ivana, trude se da obavljanjem redovnih aktivnosti zaborave na agoniju u kojoj se nalaze. 

18.38  Reporteri 24sedam zakucali su na vrata porodične kuće Dragomirovića. Vrata je otvorila jedna starija žena sa malim detetom. 

18.30 Hitna pomoć pod rotacijom je stigla na imanje porodice Dejana Dragijevića, prvooptuženog za tragično ubistvo male Danke Ilić (2). 

17.53 Ispred zgrade Doma kulture u Boru i danas se pale sveće za malu Danku Ilić (2) koja je ubijena pre 10 dana, a za čijim telom se i dalje traga.

16.29 Osumnjičenom Srđanu Jankoviću (50) iz sela Luka kod Bora u jeku potrage za devojčicom umrla je bivša tašta.

 

 

14.59 Vatrogasci su se izmestili od rezervoara na imanju porodice ubice Dejana Dragijevića (50) u selu Zlot.

 

 

Prešli su na drugu lokaciji jer, očigledno, imeđu kuće glavnoosumnjičenog ubice Danke Ilić (2) i razrušene pilane, nisu pronašli trag koji bi ih odveo do tela devojčice.

13.49 U dvorištu kuće Dejana Dragijevića (50), glavnoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) upravo su ušle ekipe vatrogasaca i spremaju se da isuše, najverovatnije, rezervoar.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

12.21 Majka osumnjičenog Dejana Dragijevića (50) u pratnji policije dovedena je na groblje u njihovom selu Zlot, koje se pretražuje od subote.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Majka ubice Dejan Dragijevića

11.19 Svetlana Dragijević, majka Dejana (50) osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), i Dalibora koji je bio osumnjičen za zakopavanje tela, ali je onda preminuo, izašla je sa četvrtog saslušanja u borskoj policiji.

10.14 - Ne mogu da izgovorim to što mislim da su uradili sa telom, rekla je major policije Bojana Otović Pjanović gostujući na "Blic TV".

Foto: Printskrin/Jutjub
Majorka Bojana Otović Pjanović

 

9.30 - Pretražuje se drugi deo Lazarevog kanjona

 Nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

 

 

7.10  - Cela situacija konfuzna

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović, kaže za "Kurir" da je celokupna situacija u slučaju Danke Ilić veoma konfuzna.

- Veliko je pitanje šta su osumnjičeni zapravo uradili sa telom, a to će se saznati onda kada ga pronađu. Ono što je ubicama najverovatnije bilo u glavi nakon zločina, jeste da se što pre reše tela. Davanjem novih i lažnih lokacija gde su ostavili telo, dovodi do toga da se istraga odugovlači, a vreme koje prolazi znatno utiče na to u kakvom stanju će biti pronađeno telo devojčice - navodi Antonović i dodaje:

- Telo vremenom propada, a ukoliko uključimo u to i mesto na kome se nalazi, može da oteža samu procenu kako je nastupila smrt. Možda su posmrtne ostatke bacili, zakopali ili uradili još nešto monstruoznije.

Sagovornik objasnio je i da je malo verovatno da uhapšeni neće da kažu gde je telo jer se vode tezom "nema tela, nema dela".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike