Nastavnicima se obraćao s visine: Razredna odeljenja u koje je išao dečak ubica iz "Ribnikara" otkrila nove detalje

04.04.2024

13:15

0

Ona je navela da je Miljana Kecmanović krajem školske godine došla kod nje da je pita da li se nešto dešava sa njenim sinom

Nastavnicima se obraćao s visine: Razredna odeljenja u koje je išao dečak ubica iz "Ribnikara" otkrila nove detalje
OŠ "Vladislav Ribnikar" i počinilac zločina K. K. - Copyright ATAImages/ Miloš Tešić

U nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodica ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, posle Vladimira Kecmanovića, oca dečaka osumnjičenog za masakr u školi na Vračaru, saslušana je Nada Radonjić Bulatović, razredna odeljenja VII/2 u koje je maloletnik išao godinu dana pre zločina.

Ona je izjavila da se K. K. nije čudno ponašao, kao i da je bio "okrenut knjizi", te izuzetno kulturan. Radonjić Bulatović je dodala da je on u tom razredu bio dominantan, odnosno da se obraćao nastavnicima s visine, ali da nisu primetili ništa neobično.

Ona je navela da je Miljana Kecmanović krajem školske godine došla kod nje da je pita da li se nešto dešava sa njenim sinom i da se konsultuje o prebacivanju u drugo odeljenje.

- Miljana je tada pomenula da K. K. nisu zvali drugari iz odeljenja na rođendan i da ona misli da je njemu zbog toga bilo krivo - rekla je razredna, i dodala da ju je ona uputila na pedagoga.

Miljana Kecmanović je juna 2022. godine poslala imejl u kojem je zatražila da se njen sin prebaci u drugo odeljenje, uz obrazloženje da je razgovarao sa pedagogom i izrazio tu želju, ispričala je razredna.

Govoreći o K. K., razredna je rekla da je on bio odličan đak, da je imao sve petice i da je išao na takmičenja, da je bio najbolji u svom razredu i da je njeno viđenje da on više u tom razredu nije imao sa kim da se takmiči, zbog čega je želeo da promeni odeljenje.

- Na jednom takmičenju u recitovanju, on je recitovao pesmu koja je izuzetno emotivna, ali on nije pokazivao emocije, zbog čega sam ja reagovala - rekla je Radonjić Bulatović.

Iako je Vladimir Kecmanović odbio da priča na današnjem suđenju, preko svoje advokatice je postavio pitanje razrednoj o ispitu za bilingvalno odeljenje.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Biće ispitana i majka dečaka

Suđenje se nastavlja sutra, kada će biti ispitani majka dečaka i nekoliko zaposlenih u toj školi.

Suđenju su prisustvovali članovi porodica Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski koji su podneli tužbu. U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli.

Ovom tužbom pored Miljane i Vladimira Kecmanovića obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike