I moja ćerka je žrtva svog brata! Kecmanović odbio da odgovara na pitanja roditelja ubijene dece u "Ribnikaru"

04.04.2024

09:48

0

On je još jednom izrazio saučešće porodicama ubijene dece i istakao da su njegovi bol i tuga neizmerni

I moja ćerka je žrtva svog brata! Kecmanović odbio da odgovara na pitanja roditelja ubijene dece u "Ribnikaru"
Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office

Otac dečaka koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" Vladimir Kecmanović izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu da je posle tog 3. maja 2023. mrtav čovek i da bi reagovao da mu je neko rekao da nešto nije u redu sa njegovim sinom.

U nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodica ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, Kecmanović je istakao da bi sve učinio da može da vrati vreme i da spreči tragediju.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

On je još jednom izrazio saučešće porodicama ubijene dece i istakao da su njegovi bol i tuga neizmerni. Više puta je ponovio da danas iz pijeteta prema žrtvama ne želi da priča o svom sinu i o tome kakva su porodica oni bili.

- Ja sam posle tog 3. maja mrtav čovek, a ovde sam danas pred vama samo zbog svoje ćerke, koja je takođe žrtva svog brata - rekao je on.

Kecmanović nije hteo da odgovara na pitanja suda i oštećenih.

Određena je pauza, nakon koje bi trebalo da bude saslušana Nada Radonjić Bulatović, razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr.

U nastavku suđenja treba da bude saslušana i majka dečaka koji je počinio zločin, Miljana Kecmanović, kao i tadašnja direktorka škole. Suđenju prisustvuju članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković i Kobiljski, koji su podneli tužbu.

Deo suđenja biće zatvoren za javnost

U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli. Sutkinja je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, zatvori za javnost.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

Ovom tužbom, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku o tome da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto ukupno pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike