Vladimir Kecmanović nastavlja da odgovara na pitanja oštećenih! I supruga Miljana će danas izneti odbranu

02.04.2024

11:19

0

Nakon njega odbranu će izneti i njegova supruga, a zatim i instruktor i vlasnik strljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca

Vladimir Kecmanović nastavlja da odgovara na pitanja oštećenih! I supruga Miljana će danas izneti odbranu
Copyright Tanjug/Rade Prelić

U Višem sudu u Beogradu danas je Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 ljudi, nastavio da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva, dok je najavio da na pitanja punomoćnika oštećenih neće odgovarati i juče počeo da odgovara na pitanja oštećenih, odnosno članova porodica ubijenih, što bi danas trebalo da se nastavi.

Nakon njega odbranu će izneti i njegova supruga, a zatim i instruktor i vlasnik strljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

U Palatu pravde stigli su članovi porodice Aćimović, Čikić, Kobiljski i Negić, čija su deca ubijena u školi, kao i porodica ubijenog čuvara škole.

Optužena Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici će biti prisutan i glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od njihovog ispitivanja, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike