Nova lepotica u ratu "kavčana" i "škaljaraca"! Ubica sa Zrća odlepio zbog misteriozne crnke

20.03.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Ubica iz Kragujevca sve vreme se okretao ka misterioznoj crnki i slao joj poruke

Nova lepotica u ratu "kavčana" i "škaljaraca"! Ubica sa Zrća odlepio zbog misteriozne crnke
Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN/Instagram/Pixabay

Duško Tanasković (30) iz Kragujevca optužen da je ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića (39)  iz Herceg Novog danas je na suđenju u Županijskom sudu u Zadru imao podršku iz publike. Misteriozna crnka sve vreme je bila iza njega dok je u panciru sedeo na optuženičkoj klupi zbog čega je plaćenik "kavačkog klana" morao da se non-stop okreće.

- Tokom suđenja Tanasković je bio prilično opušten. Odmeravao je publiku u sudnici, posebno se posvetio jednoj od žena kojoj se više puta razdragano okrenuo i nasmešio se, govoreći nerazgovetno sebi u bradu - navodi zadarski.hr ali ne pominje ko je lepotica.

Printscreen/Youtube/Zadarski.hr
Dovođenje Duška Tanaskovića danas u sudnicu

 

Pojavljivanje crnke u slučaj samo je navelo da je i ubijeni visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Vlaović u vreme ubistva je na ostvu Pag boravio u društvu svoje devojke, nekadašnje misice Dragane Banić. Ona u trenutku likvidacije nije bila sa njim, jer je ranije izašla iz noćnog kluba, ali je saslušana kao svedok u istrazi ubistva.

Tri presude u Srbiji

Duško Tanasković je u Srbiji tri puta pravosnažno osuđivan 2016, 2017. i 2018. godine. Presude su bile zbog razbojništva, teške krađe i ilegalnog oružja.

Motiv hladnokrvnog ubistva Vlaovića, kojeg je 25. avgusta 2022. godine u 6.01 sati, nakon izlaska iz kluba "Noa" na paškom Zrću likvidirao metkom u potiljak, Tanasković nije otkrio ni kada je trebalo da iznese svoju obranu.

- Žao mi je što sam u životu učinio mnogo loših svari, pa i ovo, i to zbog svoje bolesti - rekao je na zadarskom sudu gde je dovezen iz zatvora u Splitu.

Printscree/Instagram/dragana_banic
Bivša misica bila na Zrću u trenutku ubistva

 

Suđenje je nastavljeno nakon što je Visoki krivični sud Hrvatske odbio nove dokaze zadarskog tužilaštva koje je Tanaskovića prisluškivalo u zatvorskoj ćeliji. Iako je iz tih tonskih zapisa i transkripata postalo jasno da je u planiranje ubistva bilo uključeno više aktera i pomagača, a Tanasković je za likvidaciju trebalo da dobije 50.000 evra, dokazi su proglašeni nezakonitima.

Time je i odbačen zahtev tužitlaštva da se optužnica iz ubistva, odnosno kazne do 15 godina, prekvalifikuje u krivično delo teškog ubistva iz koristoljublja, za koje je predviđena kazna i do 40 godina.

Presuda će biti izrečena u ponedeljak, 25. marta. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike