Ubio sam "škaljarca": Plaćenik "kavčana" iz Kragujevca priznao zločin na Zrću (FOTO)

20.03.2024

12:30

0

Autor: 24sedam

U Zadru nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću (30) iz Kragujevca

Ubio sam "škaljarca": Plaćenik "kavčana" iz Kragujevca priznao zločin na Zrću (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube/Zadarski.hr

Na Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću (30) iz Kragujevca zbog likvidacije "škaljarca" Gorana Vlaovića (39) na Zrću.

Optuženi je danas trebalo da iznese obranu, ali odlučio je kako to neće učiniti. U sudnici je rekao kako mu je žao zbog svega što je učinio, a da je to uradio zbog svoje bolesti, čime je praktično priznao zločin, prenosi zadarski.hr.

Printscreen/Youtube/Zadarski.hr
Duško Tanasković uveden u sudnicu sa pancirom i lisicima

 

Suđenje je nastavljeno nakon što je Visoki krivični sud Hrvatske odbio nove dokaze zadarskog tužilaštva koje je Tanaskovića prisluškivalo u ćeliji zadarskog zatvora. Tanasković je u pancirnom prsluku i sa lisicama na rukama dovezen iz zatvora u Splitu na zadarski sud. Suđenje počinje ispočetka jer je od prekida prošlo šest meseci.

Tanasković je 25. avgusta 2022. Vlaoviću prišao s leđa, i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj "Glock 17" i i blizine ispalio hitac u glavu. Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do Opšte bolnice Zadar. Tanasković je bežao, ali je uhapšen iako se u međuvremenu i presvukao na glavnoj ulici i prilikom čega je pokušavao da razbije mobilni o pod.

Na sudu nije prihvaćen pokušaj dokaza da Tanasković boluje od šizofrenije. Od prve informacije o ubistvu spekulisalo se da je reč o mafijaškom obračunu i da je Tanasković imao pomagače, a što je istaknuto i na sudu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike