Potvrđena optužnica za pucnjavu u "Stefan Braunu", očekuje se početak suđenja!

08.02.2024

12:11

0

Četvorica muškaraca su optuženi da su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici

Potvrđena optužnica za pucnjavu u "Stefan Braunu", očekuje se početak suđenja!
stefan braun pucnjava zbirno - Copyright 24sedam/Luka Đorđija Talevski/Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv četvorice optuženih za pucnjavu u noćnom klubu "Stefan Braun" u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M. Č., rekla je za Tanjug portparol Višeg suda Milica Veličković.

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Š., Stefan V., Nikola S. i Slavoljub T., i njima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Slavoljub T. koji je obuhvaćen ovom optužnicom, često se spominjao u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a čiji pripadnici su optuženi da su između ostalog ubili i Aleksandra Gligorijevića, na čijim su leđima su urezali "izdaja" i "Trajko", što je inače nadimak Slavoljuba T. Jedan od okrivljenih-saradnika je tokom tog suđenja ispričao da su vođe klana Belivuk i Marko Miljković, imali saznanja da Gligorijević sa Slavoljubom T. planira njihovo ubistvo, zbog čega su Gligorijevića i ubili.

U slučaju pucnjave u klubu, optužnicom je bila obuhvaćena i Milica D. za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju, te je postupak u odnosu na nju obustavljen. Sud bi trebalo uskoro da zakaže pripremno ročište pred početak suđenja, koje će biti zatvoreno za javnost.

Četvorica muškaraca su optuženi da su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici. Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M.Č. pucao je Aleksandar Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V. Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povređenog M.Č, u nameri da ga zaštiti, Aleksandru Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Slavoljub T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke.

Istovremeno je Nikola S. pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potom uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg. Pošto su se udaljili sa lica mesta, Milica D. pomogla je Slavoljubu T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode. U M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike