Tužiteljka meka prema ubicama: Milena Božović više ne vodi slučaj ubistva MMA borca (FOTO)

14.03.2024

12:48

0

Tužiteljka narušila poverenje javnosti

Tužiteljka meka prema ubicama: Milena Božović više ne vodi slučaj ubistva MMA borca (FOTO)
Stefan Savić, MMA reprezentativac - Copyright Instagram/Arenafighttv

Milena Božović nije tužiteljka u slučaju teškog ubistva MMA reprezentativca Srbije Stefan Savića i teškog ranjavanja Stefana M, koji danas posle 19 dana od napada izlazi iz bolnice. 

Rukovodstvo Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je donelo ovakvu odluku zbog narušenog poverenja javnosti od tužiteljke Božović u istrazi protiv osumnjičenih Vasilija Gačevića (23) i Marka Daničića (23).

MUP
Osumnjičene ubice MMA borca

Odluka je, kako se saznaje, doneta i zbog gostovanja tužiteljke 13. marta 2024. godine u jednoj emisiji tajkunske televizije, u kojoj je između ostalog u najavi emisije predočeno kako se ovaj predmet navodno zloupotrebljava za obračun sa “nepodobnom tužiteljkom”, a ova teza je potencirana i tokom emisije.

Na odluku su uticali i navodi u jednom dnevnom listu od 26. februara 2024. kako javni tužilac Milena Božović nije izašla na uviđaj pomenutog brutalnog ubistva, kao i zbog propusta prilikom predlaganja pritvora za osumnjičenog Gačevića i Daničića.

Apel MUP-a za pomoć

Dvojica napadača su u bekstvu, a policija apeluje na građane da, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279-74-77, 066/889-42-07, 066/878-23-05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Tužiteljka je najpre predložila sudu da osumnjičenima odredi pritvor samo iz razloga opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, što je ispravljeno intervencijom rukovodstva VJT u Beogradu jer egzistiraju sva četiri zakonska osnova za pritvor.

Nakon intervencije rukovodstva, pritvor je predložen i zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke i zbog uzmenirenja javnosti, te visine zaprećene kazne za ovo krivično delo.

MMA Borac je ubijen 26. februara u Dunavskoj ulici. Savića su napali posle kratke rasprave. Posle ubadanja noževima pobegli su i sada su na poternici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike