Ubice MMA borca na poternicama: Policija o Stefanu dobila hitan nalog suda

12.03.2024

14:50

0

Autor: 24sedam

Okrivljenima V. G. i M. D., uz poternicu, određen i pritvor

Ubice MMA borca na poternicama: Policija o Stefanu dobila hitan nalog suda
Copyright Printscreen/Youtube/Triangle TV

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu juče je doneo rešenje da se V. G. i M. D., okrivljenima za ubistvo MMA borca Stefana Savića (23), odredi pritvor, koji im može trajati najduže 30 dana. Istovremeno, naređeno je beogradskoj policiji da za njima raspiše poternicu.

Pritvor je prema okrivljenima V. G. i M. D. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku i to: usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo; jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke; zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenima V. G. i M. D. na teret se stavlja izvršenje teškog ubistva u saizvršilaštvu, i to 25. februara u centru Beograda. A V. G. se na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike