Hitan odgovor zbog svirepog ubistva bušilicom u Novom Sadu: Ovo je otkriveno o porodičnom nasilju

13.03.2024

15:53

1

Autor: 24sedam

Ni socijalni radnici ni policija nisu dobili prijavu

Hitan odgovor zbog svirepog ubistva bušilicom u Novom Sadu: Ovo je otkriveno o porodičnom nasilju
Ilustracija - Copyright Dnevnik.rs

Iz porodice Nikole G. (54) iz Novog Sada, koji je brutalno ubio suprugu Gordanu (52), nadležnima nikada nije prijavljeno nasilje, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Ovaj hitan odgovor sekretarijata usledio je po zahtevu Zaštitnika građana koji je protiv njih, ali i Ministarstva unutrašnjih poslova, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada o tome da li je bilo porodičnog nasilja i da li su preduzete sve neophodne radnje iz njihove nadležnosti zbog svirepog ubistva Gordane T. koje se dogodilo 11. marta.

Nema evidentiranih prijava

- Saznanja do kojih je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova došao su da u Centru za socijalni rad Grada Novog Sada ne postoji ni jedna evidentrirana prijava za nasilje u porodici - navode u sekretarijatu o porodici iz Vidovdanskog naselja.

Proverom u PU Novi Sad je, takođe, utvrđeno da nije evidentirana ni jedna prijava za nasilje.

Zaštitnik građana je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je tražio da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.

Detaljan izveštaj

Od Ministarstva unutrašnjih poslova je tražio da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u tom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Stravičan zločin, koji je uznemirio javnost, dogodio se u ponedeljak kada je N. T. (55) iz Novog Sada u porodičnoj kući bušilicom usmrtio suprugu, a potom kolima otišao na Temerinski most odakle je skočio u Кanal DTD.

On je uhapšen zbog teškog ubistva koje je počinio na svirep i podmukao način, a za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora. Posle zločina pokušao da presudi i sebi skokom sa Temerinskog mosta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike