Ikonografija na mestu jezivog zločina: Ubica žene je obožavao samo njega! (FOTO)

12.03.2024

13:43 >> 14:24

0

Nikola T. na verandi ima uramljenu fotografiju Vladimira Putina

Ikonografija na mestu jezivog zločina: Ubica žene je obožavao samo njega! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Dnevnik.rs

Novosađanin Nikola T. (1969), koji je juče bušilicom ubio suprugu Gordanu a potom hteo i sebi da presudi skokom sa Temerinskog mosta, bio je obožavalac predsednika Ruske Fedaracije Vladimira Putina. Sliku lidera Rusije držao je na uramljenu na verandi sada zapečaćenog porodičnog doma u Ulici Diane Budisavljević na Vidovdanskom naselju gde je usmrtio ženu.

Foto/Dnevnik.rs
Putinova fotografija na verandi

Novosađanin Nikola T. (53), koji je posle ubistva supruge pokušao da se ubije skokom sa mosta, ima lakše povrede. Njegovo zdravstveno stanje, ocenjuje "Dnevnik", stabilno je.

Otac mu ubio majku

Jedan od komšija otkriva da je Nikola odrastao u Domu za nezbrinutu decu nakon što mu je otac ubio majku.

- Pričalo se po Novom Sadu da je imao veoma teško detinjstvo - kaže jedan od komšija.

Nikola T. je juče u porodičnoj kući usmrtio pedesettrogodišnju suprugu Gordanu T. Onda se uputio ka Temerinskom mostu. Opasan lancima i sa betonskim tegovima skočio je kanal Dunav-Tisa-Dunav, ali su ga iz vode izvukli pripadnici ribočuvarske službe i policija.

Dve ćerke

Telo nesrećne žene pronašla je njihova ćerka. Bračni par je imao dve ćerke, od 19 i 24 godine.

 

Osumnjičeni je danas i zvanično uhapšen na Odeljenju urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine. Lekari su ga juče primili sa lakšim kontuzionim povredama i znacima hipotermije, dok se njegovo stanje prati i danas a ima i hipotermiju.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu naveli su da se sumnjiči za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Istraga o ranijem partnerskom nasilju

U međuvremenu i zaštitnik građana je na osnovu medijskih informacija pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od tog pokrajinskog sekretarijata zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u ovom slučaju, posebno u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve, navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana, takođe, od Ministarstva unutrašnjih poslova traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave, u konkretnom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike